L'Alèxia Putellas, la Messi de les mones

La futbolista molletana és la gran protagonista de la Pasqua

Economia

Les futbolistes Alèxia Putellas (Mollet) i Maria Pérez (Sant Fost) a la gran mona de la Viñallonga
Les futbolistes Alèxia Putellas (Mollet) i Maria Pérez (Sant Fost) a la gran mona de la Viñallonga

"Ara l'Alèxia Putellas és el Messi", assegura la Marga Viñallonga, propietària de la Pastisseria Viñallonga. Futbolísticament, és la blaugrana que s'endú tots els títols individuals –i els col·lectius també els guanya, després d'un triplet i en camí del segon consecutiu–; i aquesta Setmana Santa ha rellevat l'argentí a les pastisseries molletanes com a la gran protagonista de les mones.

Tant Viñallonga com el Forn Prat han apostat per crear mones sobre la futbolista molletana del Barça. "La figura del Messi l'està cobrint l'Alèxia", referma la Ivette Prat, del Forn Prat, qui també explica que les mones del Barça havien perdut força darrerament i que ara s'han recuperat amb la molletana: "Els anys dolents del Barça, no se'n venien gaire".

D'altra banda, totes dues pastisseries destaquen les mateixes temàtiques com les més demandades. El film de Disney Encanto és una de les estrelles d'aquesta Pasqua. Pokémon, "i sobretot el Pikachu" –diu Prat–, també torna amb força. Els videojocs, i fins i tot alguns de tan clàssics com Sonic o Mario, també agraden força a la canalla molletana.

Més enllà de la xocolateria, totes dues pastisseres també destaquen els pastissos més tradicionals. Viñallonga, de fet, lamenta que darrerament hi ha "la tendència d'agafar altres tradicions com la Colomba d'Itàlia, i nosaltres fem el pastís tradicional, la mona Cristina".

La Santa Teca, novetat a la Prat

Una de les novetats locals d'enguany és la mona de la Santa Teca, a càrrec del Forn Prat. La pastisseria molletana ja va elaborar l'any passat la mona del Moll Fer (dels Torrats) i enguany ha apostat per la deessa morada. Aquestes dues són altres de les mones que estan tenint "molta tirada". A més, la Ivette Prat explica que aquest és el tercer any que elaboren dissenys personalitzats i qui ho vulgui els hi podrà demanar ja de cara a la pròxima Pasqua.

Edicions locals