Empar Moliner presenta 'Benvolguda' a la Llibreria L'illa

L'escriptora ha guanyat el Premi Ramon Llull amb aquesta novel·la

Cultura

Empar Moliner recollint el 42è Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull
Empar Moliner recollint el 42è Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull | Guillem Roset / ACN

Redacció / ACN

Aquest divendres a les 20 h l'Empar Moliner presentarà a la Llibreria L'Illa la seva darrera novel·la, Benvolguda, un llibre amb el qual ha guanyat el 42è Premi Ramon Llull. L'acte dinamitzat per  Montserrat Mas.

La novel·la està protagonitzada per una dona de 50 anys, l'obra parla sobre el pas del temps, la "vulnerabilitat de l'amor matrimonial", la "drogodependència de la maternitat" i la "caducitat" de la vida artística. Així mateix, Moliner recalca que un dels temes que aborda és la menopausa, ja que considera que se'n parla "poc i molt edulcoradament".

"És una reflexió sobre el passat, l'amistat i les qüestions que no t'acaben d'explicar i que són sempre sorprenents i gens simpàtiques sobre aquest període que se'n diu menopausa", detalla. El Premi Ramon Llull tenia una dotació de 60.000 euros i es va publicar el 9 de març amb l'editorial Columna.

Benvolguda és la tercera novel·la de Moliner i torna a estar protagonitzada per un matrimoni. "El meu tema són els matrimonis, no sempre feliços, no sempre bonics, no sempre simpàtics", assenyala l'autora.

Edicions locals