Martorelles crearà una associació de comerciants per impulsar la venda local

El tracte personal dels establiments, l'aspecte més ben valorat pel veïnat segons una enquesta

Economia

| Aj. Martorelles

L'Ajuntament treballa per impulsar una associació del sector comercial i de serveis. Així ho indicava el regidor de Comerç, Roger Parera, el passat 7 de març en la presentació de les conclusions del Pla de Comerç que va encarregar el tercer trimestre de 2021 a l’empresa Hidra amb col·laboració de la Diputació de Barcelona.

“Ja hi estem treballant amb converses amb els comerços per tal de crear-la i que formin part de la junta”, explicava Parera.

A partir de la creació d’aquesta associació, el consistori es planteja un seguit d’accions de progrés per al sector com l’habilitació d’un servei compartit de repartiment a domicili o la digitalització dels comerços.

El Pla es basa en una enquesta a la ciutadania sobre el comerç del municipi i una altra als i les comerciants per tal de detectar mancances i necessitats del sector. Entre les conclusions, destaca que el 66% de la població enquestada creu que una major oferta comercial seria el principal factor que incrementaria les compres al municipi.

De l’estudi es desprèn també que un 58% de la gent enquestada valora la imatge del comerç del municipi com a “Bona” o “Molt bona”. En aquest sentit, l’aspecte més ben valorat del comerç local és el tracte personal amb un 76%.  

11.594,47 € en ajuts a comerços

Per altra banda, l’Ajuntament ha atorgat 11.594,47 euros d'ajuts al comerç local. La subvenció s'ha fet a través d'una línia publicada el mes de novembre passat, adreçada a impulsar l’actualització tecnològica i dels establiments comercials i de serveis. Enguany preveuen impulsar un nou ajut.

Edicions locals