Al partit judicial de Mollet es van executar 93 desnonaments l'any passat

La PAH Mollet Baix Vallès va actuar en una quarantena

Societat

| PAH Mollet Baix Vallès

Durant l'any passat, els desnonaments executats al Vallès Oriental van augmentar més d'un 40% respecte a l'any anterior, segons ha denunciat la PAH a partir de les dades dels partits judicials de Mollet i Granollers.

Concretament, durant el 2021 es van executar 469 desnonaments a la comarca, un 19,8% dels quals al partit judicial de Mollet. "Són unes xifres escandaloses que mostren el patiment de milers de persones per culpa de la crisi i la manca o caiguda d'ingressos, sumat als elevats preus de l'habitatge i la falta de polítiques valentes per revertir la situació", lamenten des de la PAH.
Durant el 2021, la PAH Mollet Baix Vallès, va actuar a més de 40 desnonaments, entre Mollet, Montmeló, Montornès, Parets i Sant Fost, dels quals van aconseguir evitar-ne tots menys dos. "Dues famílies que haguessin pogut estalviar-se el mal tràngol de ser expulsades si l’administració hagués fet la seva feina", apunten des de la PAH, que denuncia que "Generalitat i Ajuntaments es passen la pilota els uns als altres" en la gestió dels casos de famílies vulnerables que necessiten un habitatge de la mesa d'emergència.

Tot plegat, asseguren, posa sobre la taula la "necessitat de contundència", tant de la Generalitat com dels ajuntaments, a l'hora de fer complir la Llei 24/2015 i la nova llei catalana d'antidesnonaments aprovada la setmana passada.

Impagament del lloguer

Dels desnonaments executats a la comarca, 7 de cada 10 (336) van ser-ho per impagament del lloguer, el 21% (98) per impagament de la hipoteca i la resta (34), per altres causes. Els casos de la comarca suposen també el 5% del total de Catalunya, que l'any passat va registrar 9.398 llançaments –el 22,7% del total de l'Estat–.

D'altra banda, la plataforma també denuncia que aquestes dades d'execucions es difonen agregades per partits judicials –376 a l'àrea de Granollers i 93 a l'àrea de Mollet–, de manera que no es poden conèixer exactament els desnonaments que es produeixen a cada municipi.

Edicions locals