La contractació formalitzada creix un 7% el febrer al Baix Vallès respecte a l'any passat

Al conjunt de la comarca s'ha registrat un increment del 20% dels contractes indefinits

Economia

Durant el mes de febrer les empreses han formalitzat al Baix Vallès 3.727 contractes, un 7% més que el mateix període de fa un any. Un increment que ha estat especialment notable a Sant Fost on la contractació s'ha multiplicat per dos en el darrer mes, passant de 102 a 209 contractes. També a Mollet s'ha fet notar aquest augment dels contractes. El municipi tancava febrer amb 1.800 contractes signats, un 14% (252) més que fa un any, segons dades de l'Observatori-Centre d'Estudis del Vallès Oriental.

A banda de Sant Fost i Mollet, Montornès ha estat l'altre poble baixvallesà pel que fa a les bones notícies quant a contractació. El municipi, encara que d'una forma molt més lleugera, ha tancat el mes de febrer signant 409 contractes nous, el que suposa un increment de l'1,8% respecte al mes anterior.

Pel que fa a la resta de municipis del Baix Vallès, destaca un descens de les dades de contractació. A Martorelles la xifra de contractes han disminuït un 24% respecte a les dades de fa un any, quan havia formalitzat 321 contractes. A Montmeló amb 171 contractes formalitzats el febrer, la davallada ha estat de l'11, 7%. A la cua, es troba Parets amb un descens de l'1,7% de contractes signats respecte a les xifres del mateix període del 2021 quan els contractes eren 709.

Pel que fa al conjunt de la comarca s’han formalitzat 11.561 contractes, és a dir, 1.690 contractes més que durant el mateix període de fa un any, la qual cosa significa una variació relativa situada en el 17%.
 
Per sexes, les dones concentren el 47% de la contractació, que representa un total de 5.444 contractes, xifra superior a la que es registrava fa un any, quan les dones concentraven el 45% de la contractació total al Vallès Oriental. Respecte al mes de gener passat es dibuixa un descens de la contractació, amb 2.049 contractes menys.
 
Aquest descens es veu sobretot afectat per la caiguda de la contractació temporal: aquest mes de febrer ha caigut un 30% respecte al mes anterior. Per això, cal destacar que el creixement de la contractació d’aquest mes es recolza en el creixement dels contractes indefinits: així al Vallès Oriental,  el percentatge de contractes indefinits ha passat a suposar el 24% del total de contractes aquest mes, per damunt del 17% que suposava fa un any. La contractació indefinida també ha crescut un 20% respecte al mes anterior. Com es va veure el mes passat, la contractació indefinida es recupera amb força i presenta, aquests primers mesos de l’any 2022, les xifres més altes dels darrers deu anys. Això ajuda que la temporalitat hagi baixat força aquest darrer mes i suposa un 75% dels contractes, per sota de mesos anteriors quan es situava en més del 80%.
 
El febrer de 2022 s’han formalitzat a Catalunya 217.317 contractes laborals; el 71,3% d’aquests contractes ha estat temporal (154.915) i el 28,7%, indefinit (62.402 contractes). Es tracta de la xifra (i la proporció) de contractes indefinits signada en un mes més elevada de tota la sèrie històrica disponible, iniciada en 1998.

Edicions locals