El Consorci de Residus reforça la recollida als municipis amb dos nous camions

Entre altres, es millorarà la recollida porta a porta a Santa Maria de Martorelles

Societat

El Consorci de Residus reforça la recollida als municipis amb dos nous camions
El Consorci de Residus reforça la recollida als municipis amb dos nous camions

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental incorpora aquesta setmana dos vehicles nous a la seva flota. Es tracta de 2 vehicles recol·lectors compactadors amb els quals es reforçarà la recollida porta a porta en els municipis de Santa Maria de Martorelles, Castellterçol i Sant Esteve de Palautordera.

També es destinaran a reforçar la recollida selectiva a la resta dels municipis consorciats i a la realització de serveis especials com la recollida al mercat setmanal de Montmeló, entre d’altres.

"Aquests vehicles també són més eficients, el que permet reduir despeses, contaminen menys, ja que els requeriments dels motors de vehicles EURO VI són més exigents en les emissions, principalment, d'òxid de nitrogen (NOx) i partícules en suspensió (PM), i redueixen el soroll", asseguren des del Consorci.

Els camions estan equipats amb xassís Fuso Canter, i equip recol·lector compactador elevador marca Grau Maquinària, model Tecno Azimut 6, de 5,5 m3 i una longitud de 4,990 mm, cosa que li permet i facilita la circulació per carrers estrets. La capacitat de les caixes és de 5.5 m3, la d’elevació de contenidors és de fins a 650 quilograms i el cicle complet de premsat és de 23 segons i el d’elevació de contenidors de 20 segons.

També són vehicles adaptats per poder descarregar sobre un camió més gran i optimitzar el temps de recollida dins un municipi sense haver d’anar a descarregar a la planta de tractament.

L’adquisició d’aquests vehicles, el cost dels quals és de 130.980,00 € IVA exclòs, forma part del procés de renovació de la flota de l’empresa pública Serveis Ambientals del Vallès Oriental, SA, per donar cobertura a les necessitats de recollida dels municipis consorciats.

Edicions locals