En Comú Podem de Sant Fost i Martorelles uneixen esforços per fomentar l'habitatge assequible

Els grups municipals volen impulsar propostes que donin solució als col·lectius amb més dificultats per trobar una llar

Política

En Comú Podem de Sant Fost i Martorelles uneixen esforços per fomentar l'habitatge assequible
En Comú Podem de Sant Fost i Martorelles uneixen esforços per fomentar l'habitatge assequible

Els Grups Municipals d’En Comú Podem als municipis de Sant Fost de Campsentelles i Martorelles treballen conjuntament per impulsar propostes i projectes que permetin donar una solució a la problemàtica que presenten els municipis que representen en matèria d’habitatge. Ambdós representants es mostren crítics amb el Pla Territorial Sectorial de l'Habitatge que ha presentat, recentment, la Secretaria d'Habitatge i Inclusió Social del Departament de Drets Socials de la Generalitat.

Els regidors d'En Comú Podem consideren que el pla presentat és un document "buit de contingut i sense recursos" per municipis com Sant Fost i Martorelles.

Per la seva banda, el regidor de Sant Fost, Alberto Bastida considera que el pla s'ha aprovat sense calendari ni pressupost fixat i el titlla de document "continuista" del model que s'ha aplicat els darrers 20 anys, basat en "petites ajudes als municipis per adquirir habitatges o per arribar a acords amb grans tenidors", els quals, apunta, "sols ajuden a trobar alguna solució puntual d'emergència", però que fan "impossible" assolir els objectius marcats.

Mentre que la regidora de Martorelles, Mónica Utrilla explica que: "Mancomunar serveis com aquest esdevé una gran oportunitat per unificar recursos i que els municipis puguin fer front i atendre a una necessitat compartida, com és la difícil accessibilitat a l’habitatge".

Durant els propers dies, els grups municipals faran arribar les propostes treballades als diferents governs municipals i obren la possibilitat de treballar-les amb la resta de les forces polítiques.

El seu propòsit és fomentar els habitatges assequibles i crear eines que puguin donar solucions a col·lectius específics amb més dificultats com són els joves o les persones en exclusió residencial.

Edicions locals