Els treballadors de Coveright Surfaces a Martorelles faran vaga indefinida per aturar la retallada del sou

Si no hi ha acord entre l'empresa i els treballadors la vaga començarà el dia 7 de febrer

Economia

Els treballadors de Coveright Surfaces a Martorelles faran vaga indefinida per aturar la retallada del sou
Els treballadors de Coveright Surfaces a Martorelles faran vaga indefinida per aturar la retallada del sou

Redacció / ACN

Els 65 treballadors de la fàbrica de Coveright Surfaces a Martorelles han anunciat una vaga indefinida a partir del 7 de febrer. La plantilla d'aquesta fàbrica de film per a mobles de fusta vol aturar una retallada de sou del 20% que l'empresa els vol aplicar, segons ha fet públic CCOO. 

Els treballadors recorden que aquest conflicte ve de lluny, de l'any 2020, quan l'empresa va reduir el salari de la plantilla en un 16,5%, mitjançant l'aplicació de l'article 41 de l'Estat dels treballadors. La mesura es va denunciar judicialment i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va declarar nul·la la sentència dictada el gener d'enguany. Malgrat això, segons ha fet públic CCOO, l'endemà de conèixer la sentència, l'empresa va comunicar l'aplicació de nou de l'article 41 per fer una reducció salarial del 20% i eliminar algunes de les millores acordades internament sobre antiguitat, baixes laborals i altres complements. 

Segons el sindicat, les negociacions amb l’empresa per mirar de trobar una sortida davant d’aquest escenari han finalitzat sense acord. CCOO exigeix a la direcció de Coveright i al grup Sherpa Capital que s’asseguin de nou a negociar, "amb voluntat real d’arribar a un acord que permeti desbloquejar la situació i garantir les condicions salarials i laborals de la plantilla, així com que compleixi la sentència dictada pel TSJC". En cas contrari, diuen, "ens aboca irremeiablement al conflicte i emprendrem les accions oportunes".

Aquest dijous els treballadors es reuniran amb els representants de l'empresa a la seu del Departament de Treball per intentar arribar a una entesa. Si no hi ha acord, la vaga començarà el dia 7.

L'empresa opera des de Martorelles des de 1974. El gener del 2004, la companyia va passar a denominar-se Coveright Surfaces, mentre que 2011 el grup inversor Sherpa Capital Gestión va adquirir el 100% de l'empresa.

 

 

 

Edicions locals