Basal Space confia a fer-hi el seu projecte, tot i l'aturada per la Covid

La iniciativa que es va donar a conèixer el 2019 s'ha ajornat a l'espera de trobar inversors

Societat

Així podria quedar el projecte que Olga Sierra hi vol instal·lar a través de l'empresa Basal Space
Així podria quedar el projecte que Olga Sierra hi vol instal·lar a través de l'empresa Basal Space | bAR Arquitectura i Disseny

Sergio Carrillo

Un projecte que es podria establir als antics cinemes de L'Illa aniria a càrrec de Basal Space, de la baixvallesana Olga Sierra, qui el va donar a conèixer a finals del 2019.

Tres mesos abans del confinament, Sierra avançava a aquest mitjà que volia reactivar l'espai amb una iniciativa que comptaria amb e-sports i realitat virtual, així com amb projeccions de cinema.

La baixvallesana assegura ara que la pandèmia va fer aturar totes les previsions. "Teníem col·laboracions acordades que, com que són empreses de sectors bastant afectats per la pandèmia, també van paralitzar les aportacions", explica. Amb tot, confia que tot plegat es reprendrà "quan la situació millori". Dependrà d'acabar de tancar els acords amb les empreses inversores que permetrien tirar endavant aquest "projecte agosarat, atrevit i potent per a la ciutat", com el defineix la regidora de Cultura, Mercè Pérez.

Si bé el desembre del 2019, l'alma mater de Basal Space es va marcar un any de marge per a la inauguració i va afirmar que per al Nadal del 2020 la ciutat ja podria gaudir d'aquesta innovadora iniciativa, ara és molt més prudent i no especifica cap data per reprendre'l.

El que està disponible és el disseny de com hauria de quedar l'equipament, a càrrec de bAR Arquitectura i Disseny. Des de bAR avancen que la idea seria construir-hi "un cub quasi virtual, símbol de les activitats 3D que es desenvoluparan al centre, amb estructura alàmbrica i de llum" i expliquen que el projecte "també intervé a l’espai exterior, a la plaça adjacent i al mateix nivell del local amb usos previstos de restauració".

Suport institucional

L'Ajuntament de Mollet ha donat suport "en tot moment", segons Sierra, al seu negoci i "han estat a disposició de què el projecte es tiri endavant".

De la mateixa manera s'expressa la regidora de Cultura: "Amb l'Olga Sierra n'havíem parlat. Era un projecte interessant per a la ciutat i nosaltres ens vam posar a la seva disposició pel que calgués". Pérez també assegura que les imatges del projecte "són fantàstiques" així com què la iniciativa de Basal Space és l'única que ella ha rebut com a regidora de Cultura per ocupar els antics cinemes.

Per la seva banda, Miquel Gratacós, gerent dels cinemes, també es mostra "encantat" per la possibilitat de Sierra. "Seguim en contacte i estem a la disposició tant d'ells com de qualsevol altre. Si es tira endavant, segur que ens entendrem; així els hi vam transmetre als promotors i els vam dir que estàvem disposats a arribar a un acord", conclou.

Les imatges virtuals fetes per bAR

Edicions locals