Mónica Utrilla: 'Vull que Martorelles sigui el poble on tothom pugui escriure la seva història'

La martorellesenca serà nomenada regidora i portaveu dels comuns a l'Ajuntament en substitució de Juan Francisco García Caba

Política

Mónica Utrilla: "Vull que Martorelles sigui el poble on tothom pugui escriure la seva història"
Mónica Utrilla: "Vull que Martorelles sigui el poble on tothom pugui escriure la seva història"

El pròxim dilluns, 24 de gener, la número dos de les llistes de Martorelles en Comú Podem, Mónica Utrilla, entrarà a formar part de l'Ajuntament com a regidora municipal. Utrilla, de 27 anys, serà l'encarregada de substituir el veterà Juan Francisco García Caba, qui s'acomiadava en el ple del mes de desembre i després de més de 20 anys al consistori, del càrrec de regidor i portaveu de Martorelles en Comú Podem.

Originària de Martorelles, Utrilla, qui des de sempre ha estat involucrada en diverses entitats del poble –ha format part de les colles de festa major i va crear, juntament amb altres joves, l'entitat Genis de l'Animació Sociocultural–, es descriu com una persona curiosa: "Ja des de jove, amb 14 o 15 anys, detectava cosetes al poble que feien preguntar-me perquè això ha d'estar així". També es proclama una amant de l'esport.

De fet, l'any passat va acabar el grau en ciències de l'activitat física i de l'esport i actualment cursa el màster en formació del professorat, el qual combina treballant a una escola de Sant Cugat i fent de portera de futbol sala amb la Concòrdia l'equip del municipi veí de la Llagosta.

Però tot i venir de família de polítics –el seu pare va formar part de les llistes ICV i el seu avi va ser regidor del PSUC a l'Ajuntament de Martorelles–, Utrilla va fer el salt a la política municipal el 2015, entrant a formar part de les llistes de la formació morada com a número tres. Una posició que escalaria en els comicis municipals del 2019 situant-se com a número dos i que ara li ha donat l'oportunitat d'entrar a l'Ajuntament.

Ganes de canvi

"Feia mesos que anàvem parlant amb el Juan. Estar a l'oposició és un treball molt dur. Ell necessitava un respir i vèiem que també era una bona oportunitat per a mi d'anar coneixent com és l'administració des de dins", explica Utrilla, qui diu entrar amb moltes ganes al consistori.

"Entro amb moltíssimes ganes que Martortorelles sigui el poble on tothom pugui escriure la seva història", assevera la martorellesenca, fent referència a la marxa dels joves del poble pels elevats preus dels habitatges.
Per altra banda, també es planteja treballar "perquè es recuperi el protagonisme de les entitats del municipi", les quals considera que el govern local està deixant de banda.

Així mateix, tot i reconèixer que l'equip de govern està fent coses bones, n'hi ha altres que apunta, caldria millorar: "A l'hora de compartir informació o decidir, a l'oposició se'ns té de cantó", diu Utrilla, qui proposa també un tracte més proper amb els veïns.

Edicions locals