L'Ajuntament compra un radar mòbil per reduir les infraccions de trànsit

El dispositiu, que ha costat 17.605 euros, es posarà en marxa durant el primer trimestre d'enguany

Societat

L'Ajuntament compra un radar mòbil per reduir les infraccions de trànsit
L'Ajuntament compra un radar mòbil per reduir les infraccions de trànsit

La Policia Local comptarà en les pròximes setmanes amb un radar mòbil. Es tracta d'un cinemòmetre làser per al control de velocitat al municipi. El govern local va tramitar a finals d'any l'expedient de contractació del dispositiu que es va adjudicar a l'empresa Tradesegur SA, per un import de 17.605,50 € amb IVA.

El dispositiu es troba en fase de proves i des del govern apunten poder activar-lo com a molt tard d'aquí a dos mesos: "Cal fer un seguit d'accions com posar a les entrades del poble que hi haurà radar, això es farà en les següents setmanes. També hem de fer alguna pràctica més amb el dispositiu", indicava el regidor de Seguretat Ciutadana, Roger Parera.

El dispositiu que es posarà en marxa servirà per reduir algunes infraccions de trànsit que s'han detectat al municipi, principalment en dos punts concrets: "De les zones més conflictives que tenim una és el polígon industrial, perquè els carrils són amples, hi ha molta circulació i s'ha detectat que hi ha algunes infraccions relacionades amb l'alta velocitat", admet Parera qui també destaca l'avinguda Piera com un altre punt conflictiu del poble pel que fa a l'excés de velocitat. 

"L'avinguda Piera és un lloc de pas i intentem pacificar molt el trànsit. En canvi, en el polígon es detecten molts més vehicles que excedeixen la velocitat permesa que és de 50 km/h", aclareix Parera.
Amb tot, el regidor de Seguretat Ciutadana assegura que la finalitat de posar en marxa aquest radar mòbil pròximament és més dissuasiva i de prevenció, que no pas per recaptar diners a través de les multes.

Edicions locals