Salut preveu posar unes 4.000 vacunes diàries al Palau d'Esports de Granollers

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública al Baix Vallès critica el tancament del CAP de Plana Lledó com a punt de vacunació i reclama que se'n reobri un a Mollet

Societat

El Palau d'Esports de Granollers ha reobert aquest dilluns com a punt de vacunació massiva de referència a la regió sanitària metropolitana nord. La reorganització dels punts de vacunació ha suposat el tancament del punt que hi havia al CAP de Plana Lledó, de Mollet, un tancament que ha criticat la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública al Baix Vallès.

El Departament de Salut ha instal·lat una dotzena d'espais al Palau d'Esports granollerí per a l'administració de vacunes en un dels vestíbuls des d'on preveu posar cada dia al voltant de 4.000 vacunes.

La coordinadora dels punts de vacunació al Vallès Oriental, Gemma Mota, explica que del total de punxades encara hi ha, cada dia, al voltant d'un centenar de primeres dosis de població adulta.

El Palau d'Esports enceta així una nova etapa com a punt de vacunació massiva al Vallès Oriental, que a més de vacunar la població adulta, aquesta vegada també inclou un espai de vacunació per a infants, de 5 a 11 anys. En el primer dia de funcionament, però, el punt de vacunació pediàtric ha vist passar els pacients amb comptagotes. Mota diu que, a més de l'horari, encara hi ha "alguna reticència" per part dels pares i també el fet que les darreres setmanes s'han donat casos de positius i els consegüents contactes estrets d'infants que, per tant, encara no es poden vacunar. Pel que fa a la població adulta, aquest dilluns s'han format llargues cues que en algun moment han envoltat parcialment l'equipament. Des de Salut asseguren que els equips desplaçats encara s'estaven situant i que a partir d'ara el ritme ja serà molt més àgil.

El punt de vacunació no té data de fi marcada i es mantindrà mentre sigui necessari, en funció de l'evolució de la població vacunada.

Tanca el CAP Plana Lledó

Amb aquesta reordenació, els punts habilitats als CAP Plana Lledó de Mollet, Sant Miquel de Granollers i Corró d'Avall han deixat d'estar operatius com a punts de vacunació. En canvi, sí que s'ha obert un punt de vacunació perifèric al CAP La Florida de Santa Perpètua de Mogoda per a població adulta i pediàtrica i el cap de setmana que ve n'obrirà un altre al CAP de Sant Celoni, que funcionarà els caps de setmana per vacunar població adulta.

Davant aquesta reorganització, la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública al Baix Vallès insta el CatSalut i l'Ajuntament de Mollet a mantenir un espai per continuar donant aquest servei a la ciutat. "S'ha de tenir en compte que hi ha moltes persones amb dificultats per desplaçar-se, fins i tot dins del nostre municipi. Seria millor vacunar en els CAPS, però amb més personal, per tal de no saturar-los", apunten des del col·lectiu, que ha tornat a reclamar un augment de metges i d'infermeria i més recursos a l'atenció primària.

Edicions locals