El 97,60% dels residus de la fracció orgànica de Martorelles són de qualitat

Així ho ha certificat la caracterització del darrer trimestre del 2021 realitzada per l'Agència Catalana de Residus

Societat

El 97,60% dels residus de la fracció orgànica de Martorelles són de qualitat
El 97,60% dels residus de la fracció orgànica de Martorelles són de qualitat | Aj. Martorelles

El 97,60% dels residus que conté la fracció orgànica de Martorelles són de qualitat. Així ho ha certificat l'Agència Catalana de Residus en la caracterització del darrer trimestre del 2021, un examen que aleatòriament es fa a un dels camions que recull la brossa al municipi per identificar quina gestió se'n fa dels residus al poble.

La prova consisteix a agafar una mostra dels residus recollits i personal d'una empresa especialitzada s'encarrega de separar-los un a un. En aquesta ocasió, la mostra seleccionada va ser de 244,37 kg. D'aquests residus, 237,62 kg eren orgànics. Els restants, 5,93 kg, no ho eren i, per tant, no havien d'estar dipositats en aquest cubell.

Les bosses de plàstic (2,35 kg) i els plàstics, mixtos i films (1,67 kg) van ser els impropis més comuns localitzats en aquesta mostra de residus orgànics, seguits del paper i cartró (0,86 kg), el tèxtil-sanitari (0,48 kg) i el vidre (0,20 kg).

Tot i que des del consistori valoren la dada d'excel·lent, el regidor de Medi Ambient, Joan Marc Flores apunta quin ha de ser el repte per aquest 2022: "Que aquelles persones que encara no reciclen i fan servir el contenidor del rebuig o resta per llençar-ho tot comencin a reciclar com ho fem la majoria".

Flores també felicita el veïnat per la seva bona gestió dels residus.

Edicions locals