Martorelles aprova un pressupost de 9,7 milions pel 2022

Tot i que inicialment els comptes no ho contemplen, el govern preveu incloure una partida d'1 milió d'euros per a la reforma del barri antic

Política

Martorelles aprova un pressupost de 9,7 milions pel 2022
Martorelles aprova un pressupost de 9,7 milions pel 2022

 El ple de l'Ajuntament de Martorelles va aprovar el passat 27 de desembre, en sessió extraordinària, els comptes del consistori per aquest 2022 per un import de 9.751.099 euros. El document que l'alcalde, Marc Candela, va qualificar de "continuista", perquè inclou, entre altres projectes previstos al Pla d'Actuació Municipal (PAM) el del centre cívic polivalent de la Vinya, la reforma del carrer Indústria i el de la passera que ha de connectar el carrer Comerç amb la plaça El·líptica, contempla també invertir 190.000 euros en l'adequació dels vials del  barri de Sa Riera, dels quals 40.000 euros els aportarà l'Ajuntament i els 150.000 euros restants es finançaran a través d'un crèdit de la Caixa de crèdit de la Diputació de Barcelona.

Així mateix, el govern martorellesenc també preveu destinar 125.000 euros per a intervencions de millora de l'enllumenat al parc de Can Sunyer - finançats amb un 90% de fons de la Diputació i un 10% de l'Ajuntament - i 30.000 euros per la millora dels equips informàtics i el software del consistori amb la intenció de facilitar als treballadors municipals la modalitat de teletreball aprovada recentment.

No obstant això, la inversió més forta que preveu el govern municipal s'enfila al milió d'euros i es destinarà a l'arranjament dels carrers del barri antic. La proposta, però encara no s'inclou en aquest pressupost inicial. La previsió del govern és fer-ho en càrrec al romanent de tresoreria per despeses generals, segons explicava el regidor d'Hisenda, Joan Marc Flores, durant el ple: "La Diputació de Barcelona ens fiscalitza cada exercici i ens va comentar que teníem un excés de solvència i ens ha demanat que prenguem mesures per compensar-la", explicava Flores qui indicava que el romanent del 2020 superava els 4 milions d'euros.

Va ser precisament la inversió del barri antic la més comentada pels grups de l'oposició. Tant des de Martorelles en Comú Podem (que va votar en contra dels pressupostos) com des de la coalició del PSC-MAPM (que va abstenir-se) van demanar al govern incloure a l'actuació el carrer Aurora: "El projecte queda incomplet sense el carrer Aurora. Hauríeu de fer l'esforç per incloure aquest carrer", deia la portaveu del PSC, Mari Carmen Villarrazo. Petició que l'alcalde es va comprometre a estudiar.

Per la seva banda, Margarita Casanovas, d'Units per Martorelles decidia votar a favor dels nous comptes: "En els temps que corren hem d'estar units i si podem ajudar ho farem", deia.

Puja la despesa de personal

Pel que fa a les despeses, enguany el consistori incrementa en un 5,29% les destinades al capítol 1, les de personal. Part d'aquest increment es deu a l'augment salarial del 0,9% per a tota la plantilla municipal, mesura aprovada per l'Estat.

Així mateix, també incrementa la despesa per la incorporació de noves places, entre les quals la del policia local que substitueix l'anterior cap, així com una plaça de nova creació de tècnic superior de serveis econòmics, persona que s'encarregarà de rellevar en poc més d'un any l'actual interventora quan es jubili.

Edicions locals