Martorelles adjudica la revisió del POUM per un import de 176.962 euros

L'arquitecte Ferran Navarro s'encarregarà del projecte

Societat

Martorelles adjudica la revisió del POUM per un import de 176.962 euros
Martorelles adjudica la revisió del POUM per un import de 176.962 euros | Aj. Martorelles

L’Ajuntament de Martorelles ha adjudicat la revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) a l’arquitecte Ferran Navarro per un import de 176.962,50 €.  L’Ajuntament va publicar l’inici de la licitació per aquesta revisió del POUM el mes de maig i s’hi van presentar cinc empreses. El projecte servirà per actualitzar el POUM del municipi que data de l'any 1988.

"El POUM de Martorelles és de l'any 1988 i la llei marca que hauria de revisar-se cada 16 anys, per tant s'ha superat amb escreix la data per aquesta revisió i és la voluntat del govern obrir aquest planejament i que la ciutadania pugui dir la seva i fer-la partícip de com volem que sigui el Martorelles del futur", assegura el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament, Gerard del Caño.

D'altra banda, del Caño apunta que el nou POUM ha de definir l’estructura de poble: "Hem de seguir la línia d'un poble cohesionat, amb un horitzó de població que en cap cas ha de ser un objectiu a complir, sinó que l'objectiu ha de ser quin és el màxim de població que pot assumir Martorelles amb els serveis que té, la tipologia de municipi que volem ser i per on pot créixer urbanísticament".

En aquest sentit, el POUM contempla un procés de participació ciutadana per tal d’involucrar els veïns i veïnes en la seva redacció. La dinamització del procés de participació ciutadana es planteja des d’un enfocament metodològic plural que proposa combinar la utilització de diferents tècniques qualitatives (entrevistes) i participatives (passejada exploratòria i tallers deliberatius) per tal d’assolir els propòsits plantejats.

El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal serveix perquè tant l’Ajuntament com la població sàpiguen què es pot fer a cada parcel·la del municipi, quines són les transformacions, millores i, si cal, creixements previstos i quins són els instruments per a dur-los a terme.

Edicions locals