El ple de Martorelles aprova definitivament el projecte per reprendre les obres de la Vinya

El govern municipal preveu adjudicar la licitació dels treballs el mes de gener per un import de gairebé 2,4 milions d'euros

Societat

El ple de Martorelles va aprovar definitivament, aquest dilluns, el projecte modificat que permetrà reprendre les obres de la Vinya. El document, el qual l'Ajuntament va demanar modificar després que es detectessin errors en l'execució de l'obra, s'havia aprovat provisionalment en el ple del mes de juliol passat, després de dos anys amb l'actuació aturada, però el consistori restava a l'espera d'un informe dels Bombers de la Generalitat per poder donar-li el vistiplau definitiu en el ple. 

Segons l'alcalde, Marc Candela, el cos de seguretat es va demorar en enviar aquest informe i un cop rebut, des del consistori els van sol·licitar un canvi en els criteris d'evacuació en cas d'emergència: "Avui aprovem el mateix projecte aprovat inicialment el 29 de juny amb una petita modificació, la instal·lació de dues portes d’emergència per sobre la grada que fan que incrementi el cost de l’obra en 14.082 euros més", anunciava el batlle.

Així, segons aquests criteris, l'aforament a l'interior del centre cultural polivalent serà de 799 persones (707 a la pista i 92 a les grades) per a qualsevol mena d'activitats, menys per a concerts. Per aquestes actuacions musicals l'aforament s'amplia fins a un màxim de 971 persones (879 a la pista i 92 a les grades). 

Els Comuns demanaran una auditoria del projecte 

El projecte modificat es va aprovar amb els vots a favor dels regidors que formen el govern. Els grups de l'oposició van mantenir el mateix sentit del vot que a l'anterior ple: el PSC-MAPM i Units per Martorelles (UxM) es van abstenir i Martorelles En Comú Podem va votar en contra. Des dels comuns, el seu portaveu, Juan Francisco García Caba, anunciava també la decisió del seu partit de presentar una instància a secretaria per demanar una auditoria tècnica i econòmica del projecte.

Per altra banda, durant el ple d'aquest dilluns també es va aprovar la nova licitació del contracte de les obres per un import de 2.394.284,21 euros, IVA inclòs. Aquesta licitació arriba després que en el ple de juliol es decidís rescindir el contracte a l'empresa que havia iniciat l'obra. L'Ajuntament preveu que els treballs puguin adjudicar-se el mes de gener i que el termini d'execució de l'actuació sigui de 8 mesos.

Amb tot, l'alcalde recordava que en la licitació no només es valorarà el pressupost, sinó també altres aspectes que "mostrin una qualitat en l'execució de l'obra", remarcava Candela, fent referència als errors detectats a l'obra inicial.

La licitació es va aprovar amb 5 vots a favor, els de l'equip de govern (no eren presents en el ple la regidora Mònica Garcia i el regidor Roger Parera) i 4 abstencions, les de l'oposició.

 

Edicions locals