Juan Francisco García Caba anuncia la seva renúncia com a regidor de l'Ajuntament de Martorelles

El portaveu de Martorelles en Comú Podem va comunicar-ho aquest dilluns durant el ple municipal

Política

Juan Francisco García Caba anuncia la seva renúncia com a regidor de l'Ajuntament de Martorelles
Juan Francisco García Caba anuncia la seva renúncia com a regidor de l'Ajuntament de Martorelles | Aj. Martorelles

Després de gairebé 20 anys com a regidor a l'Ajuntament de Martorelles, Juan Francisco García Caba va anunciar aquest dilluns, durant la celebració del ple municipal, la seva renúncia a l'acta de regidor de Martorelles en Comú Podem - En Comú Guanyem. A García Caba el substituirà la número dos de les llistes del partit, Mònica Utrilla. 

"Abans de començar, vull comunicar-vos que en els pròxims dies presentaré la meva renúncia i em substituirà la Mònica", anunciava emocionat García Caba qui amb un to sorneguer adreçava aquestes paraules a l'equip de govern: "ja no tindreu el meu assot".

La renúncia es farà efectiva a mitjans de desembre, en el pròxim ple municipal, en el qual està previst debatre el pressupost del 2022. Un adeu a la política que arriba, segons García Caba, per donar pas a les noves generacions: "Ja és hora. La compaginació del treball i de l’Ajuntament ha estat molt cansada", explicava l'edil en declaracions a aquest diari.

"És un pas molt meditat i consensuat amb la meva coalició", afegia García Caba qui considera el seu relleu, la Mònica Utrilla, una persona "molt qualificada" i una "bona substituta". 

Amb tot, el regidor dels comuns, qui admet haver estat una "una mosca collonera" amb l'equip de govern des que exerceix d'oposició,  afirma que es mantindrà a la "rereguarda" per ajudar a la nova portaveu del partit i a tots els membres que formen la coalició en aquesta nova etapa.

Gairebé 20 anys com a regidor

Regidor de l'Ajuntament de Martorelles per ICV-EUiA des del 2002, Juan Francisco García ha estat en aquest últim mandat a l'oposició, després que el seu partit Martorelles en Comú Podem –que engloba ICV i EUiA, així com persones independents– aconseguís un únic representant en les eleccions del 2019. Aquests darrers comicis van ser els tercers de García Caba com a cap de llista del partit.

A banda de la seva estada a l'oposició, García Caba també va formar part de l'equip de govern de coalició de l'Ajuntament de Martorelles en l'anterior mandat (2015-2019), en el qual va exercir com a tercer Tinent d’Alcalde, així com a regidor de Participació, Medi Ambient, Salut Pública i Educació.

Nascut a Manzanares (Ciudad Real) l’any 1957, García Caba està casat, té un fill i viu a Martorelles. Té estudis d’enginyeria industrial de l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona i des de l’any 1994 exerceix com a professor de secundària especialista en projectes mecànics, projectes de construcció i tecnologia de l’ESO.

 

Edicions locals