Martorelles preveu crear una comunitat energètica local per fomentar l'energia fotovoltaica

El govern local va instal·lar aquest dimecres 39 plaques fotovoltaiques a l'edifici de l'Ajuntament

Societat

L'Ajuntament martorellesenc està estudiant crear una comunitat energètica local amb l'objectiu de fomentar l'energia fotovoltaica. El govern es planteja seguir els passos d'altres localitats de la comarca com Caldes de Montbui,  que ja disposa d'una comunitat energètica local anomenada CEL de Caldes la qual té dues modalitats de funcionament.

Per una banda, la cessió d'una part de les plaques fotovoltaiques dels equipaments públics per a persones que tinguin dificultats per fer-se una instal·lació (per exemple habitatges de lloguer en blocs plurifamiliars). Per altra banda, fomentar la generació privada d’energia fotovoltaica entre la ciutadania i empreses que ja disposin o vulguin disposar d’instal·lacions per a la captació d’energia solar.

"Hi ha diversos pobles i ciutats que ho estan fent. Nosaltres comencem ara l'estudi, el qual està previst que se'ns entregui la primavera vinent", explica l'alcalde Marc Candela.

Segons el batlle, la proposta segueix les línies en matèria d'energia verda que el consistori està implantant des de fa un temps: "Tenim gairebé tots els equipaments municipals  amb plaques solars al sostre. Ahir vam acabar la instal·lació de l'Ajuntament i ara ens falta la Biblioteca i l'escola les Pruneres. També volem col·locar plaques a la nau de la Brigada Municipal", unes instal·lacions que l'alcalde preveu que puguin estar enllestides durant el proper any i mig.

La intenció del govern martorellesenc amb aquesta comunitat  energètica local, segons explica Candela, és poder subministrar energia a aquelles empreses o veïns que s'hi adhereixin o ho necessitin: "El nostre objectiu és fomentar la instal·lació d'energia verda, intentar ajudar millor a la nostra ciutadania i combatre la pobresa energètica i els oligopolis de l'energia", assevera el batlle.

39 plaques solars a l'Ajuntament

Seguint aquesta línia de treball, Martorelles va instal·lar aquest dimecres 39 plaques fotovoltaiques de 15 kilowatts de potència de generació a l'Ajuntament. El cost d'aquesta instal·lació ha estat subvencionat el 100 % per la Diputació de Barcelona.

Edicions locals