El grup de poesia de Martorelles organitza la presentació d'un llibre per recaptar fons contra l'anèmia de Fanconi

Es tracta d'una malaltia minoritària que pateix l'autora de 'Pájaros', Laura Moreno, i que ara per ara no té cura

Cultura

L'autora, Laura Moreno, amb el seu llibre
L'autora, Laura Moreno, amb el seu llibre

El grup de Poesia de Martorelles organitza aquest dijous a la tarda (18.30 h) la presentació-recital de poesia Pájaros, a càrrec de Laura Moreno 'Eira', en una iniciativa que va més enllà de la poesia i que tindrà lloc a la Biblioteca Montserrat Roig.

Els beneficis de la venda d'aquest llibre van destinats a la investigació de l'anèmia de Fanconi, una malaltia minoritària que fa que les persones que la pateixen puguin néixer amb malformacions i també tenen més predisposició a patir leucèmies, tumors de cap, de coll i ginecològics, entre d'altres. Concretament, els diners van a parar a la Fundación Anemia de Fanconi.

Ara per ara, l'anèmia no té cura i el tractament estàndard és el trasplantament de medul·la. "És per això que és molt important la investigació", diu l'autora, qui també explica que a Pájaros els lectors trobaran "una història poetitzada que reivindica diferents camins que van des del rebuig fins a la plenitud".

El llibre inclou tant poemes en català com en castellà, i, sobre aquesta decisió, l'autora explica: "A dintre hi ha un petit joc per als lectors i, per tant, les persones que són castellanoparlants s'han d'apropar al català per poder-lo fer, una forma de prendre contacte amb el català i intentar normalitzar-lo".

Edicions locals