L'Ajuntament de Mollet demana a Foment solucions per evitar el pas de camions de gran tonatge pel nucli urbà

L'entrada de tràilers per la zona de Can Pantiquet agreuja els col·lapses a la rotonda Sant Vicenç

Societat

L'Ajuntament de Mollet demana a Foment solucions per evitar el pas de camions de gran tonatge pel nucli urbà
L'Ajuntament de Mollet demana a Foment solucions per evitar el pas de camions de gran tonatge pel nucli urbà

Mollet del Vallès

L'Ajuntament de Mollet està a l'espera que el Ministeri de Foment aporti una solució al pas de camions de gran tonatge pel nucli urbà de la ciutat.

A Mollet hi ha dos punts per on els vehicles de més de 3,5 tones accedeixen al nucli urbà per poder dirigir-se cap a altres vies o cap als polígons. Un és l'accés sud –el Calderí– per on entren els camions des de la C-59 per agafar la B-500.

L'altre punt és l'accés nord –avinguda Gaudí–. Allà arriben els tràilers que entren a la ciutat per la sortida 15 de l'AP-7 en direcció sud i que volen accedir als polígons o a la C-17. En sortir de l'autopista, aquests camions passen per la rotonda d'avinguda Gaudí, pel carrer del Bosc i l'avinguda Pompeu Fabra, fins a la rotonda Sant Vincenç –Mossos d'Esquadra– on agreugen els col·lapses que ja s'hi donen habitualment en aquest punt. Segons explica el regidor de Mobilitat, Juanjo Baños, "fa dos anys donem voltes a aquest tema. Vam demanar a Foment que es busqués solució perquè aquests camions puguin anar als polígons i a la C-17 sense entrar al nucli urbà", diu Baños.

L'Ajuntament considera que la solució implicaria evitar l'accés a Mollet per la sortida 15 de l'AP-7 i derivar-los per les sortides 16 (Can Borrell) i 17 (CIM Vallès). "Foment és el titular de l'autopista i és qui hauria de prendre les mesures de senyalització i rutes alternatives", diu Baños, qui admet: "L'Ajuntament podria posar un senyal de prohibició de circulació a dins al nucli urbà, però això tampoc seria una solució per als camioners que ja hi haurien accedit", diu.
La qüestió es va tractar al passat ple municipal arrel d'una pregunta de Mollet en Comú.

Reducció de velocitats

D'altra banda, el Consistori també està a l'espera de resposta de la Generalitat pel que fa a la demanada de reduir la velocitat a la C-17 al seu pas per Mollet (de 100 a 80 km/h) i també a la C-33, dels actuals 120 km/h a 100 o 80 km/h.

Edicions locals