Andreu Monzó presenta de nou candidatura per ser Jutge de Pau a Martorelles

Monzó, qui fa 8 anys que exerceix el càrrec, va substituir Juan Prera

Societat

El govern martorellesenc ha obert convocatòria pública per escollir el nou Jutge de Pau del municipi per un període de quatre anys, atès que pròximament finalitzarà el període des que va prendre possessió l'actual. Andreu Monzó, qui ha exercit fins ara aquest càrrec al municipi ja ha expressat la seva voluntat de presentar de nou la seva candidatura per continuar.

Monzó, fa 8 anys que fa de Jutge de Pau a Martorelles i va accedir al càrrec l'any 2013, en substitució de Juan Prera. Segons Monzó, la principal tasca d'un Jutge de Pau són els tràmits del registre civil tals com els divorcis, els quals assegura Monzó que "la pandèmia ha provocat que se n'hagin registrat més". També s'encarrega dels casaments, els quals des de fa un temps se celebren a la sala de plens de l'Ajuntament: "Enguany n'hem fet més que durant l'any anterior, perquè hem fet tot el que hi havia endarrerit del 2020".

Les mediacions o els actes de conciliació amb gent que pugui tenir diferències són una altra de les tasques d'aquest càrrec, tot i que segons Monzó: "A Martorelles se'n fan poques. La gent per desconeixement o perquè creu que el Jutge de Pau no és qui ha de veure això, se'n van als jutjats a presentar les reclamacions i les denúncies".

Edicions locals