La Policia Local de Martorelles amplia l'ús de les càmeres personals per millorar la seguretat

Els agents podran fer servir els dispositius en situacions de perill concret per al cos o per a terceres persones

Societat

La Policia Local de Martorelles amplia l'ús de les càmeres personals per millorar la seguretat
La Policia Local de Martorelles amplia l'ús de les càmeres personals per millorar la seguretat | Aj. Martorelles

Per tal de millorar la seguretat del cos de policia i de la població en general, la Policia Local de Martorelles ha ampliat l'ús de les càmeres personals. Segons el protocol que regeix aquests dispositius, els agents podran fer ús de les càmeres en situacions de perill concret per als membres del cos o terceres persones.

Així, els agents podran fer ús d'aquestes càmeres en aquelles situacions derivades de la utilització de força física, atac o intimidació per arma de foc, arma blanca o objectes perillosos. També en situacions que es posi en risc la vida o la integritat física dels agents, terceres persones o del subjecte actuant; i quan hi ha desordres públics o accions tumultuàries en què no sigui possible la detenció o identificació de persones.

Per últim, aquestes càmeres es podran fer servir davant la comissió d’un delicte flagrant o altres situacions en què per la gravetat de la circumstància sigui recomanable el seu ús.

Limitacions en l'ús dels dispositius

El protocol també prohibeix o limita l’ús d’aquestes càmeres. Com a norma general, la utilització dels dispositius per gravar l’entrada dels habitatges solament serà justificable quan calgui prevenir la comissió de delictes o infraccions administratives greus o molt greus de seguretat ciutadana.

Tampoc es poden utilitzar amb la finalitat d’observar la intimitat de les persones o de captar les converses que aquestes mantinguin privadament als llocs públics susceptibles de gravació, llevat que hi hagi una autorització judicial

A més a més, els agents tenen l’obligació de mantenir l’enregistrament i no finalitzar la gravació fins que no acabi l’actuació policial. A la vegada, l’agent estarà obligat a advertir verbalment en veu alta els presents de l’inici de l’enregistrament de vídeo.

D’altra banda, la Policia Local disposarà d’un Llibre Registre, que haurà de complimentar-se per tal que quedi deguda constància totes aquelles actuacions en les quals s’ha procedit a activar el dispositiu d’enregistrament, ressenyant amb certesa el dia, mes, any, hora, lloc exacte on ha estat emprat, i agent que ho ha activat.

Edicions locals