Martorelles incorporarà la senyera en el seu escut

El municipi ha pogut incloure les quatre barres perquè va ser una vila de jurisdicció reial

Societat

Martorelles incorporarà la senyera en el seu escut
Martorelles incorporarà la senyera en el seu escut | Aj. Martorelles

Martorelles incorporarà la senyera en el seu escut heràldic. La proposta que es va presentar oficialment i aprovar per unanimitat en el ple de dijous passat, ha de servir per modernitzar l'actual insígnia del municipi que data de fa gairebé 30 anys, del 1993.

Així, la imatge incorporarà els 4 pals (tal com s'anomena en heràldica la senyera), d'acord amb el dret d'ús que el municipi té per haver estat una vila de jurisdicció reial durant l'edat medieval. A banda, el nou escut ha modernitzat el ram de murtra que ja apareixia actualment i els colors emprats seran l'argent, el sinople (verd en heràldica), l'atzur (blau en heràldica), l'or i el gules (el vermell en heràldica). També es podrà fer servir l'escut amb monocolor.

La modificació s'ha fet a partir de la memòria informe que va rebre l'Ajuntament el passat 30 de juliol, de la comissió Heràldica de la Generalitat.

"Aquest és el segon pas després de l'aprovació inicial que fèiem en l'últim ple ordinari abans de vacances, però encara queden més passes", explicava durant el ple el regidor de Comunicació de Martorelles, Roger Parera qui afegia que per modernitzar l'escut han hagut de seguir els patrons marcats per l'Heràldica de la Generalitat: "L'heràldica és molt encotillada. No ens permet fer qualsevol cosa. Els canvis els hem pogut fer gràcies a l'estudi que s'ha fet des de l'Arxiu Municipal".

Parera també va recordar que l'Ajuntament està treballant amb el nou manual d'imatge corporativa que inclourà el nou escut i que es preveu aprovar en propers plens.

 

Edicions locals