El futur Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) del Baix Vallès es construirà a Santa Perpètua

L'equipament donarà servei les 24 hores, tots els dies de l’any, per atendre les urgències de baixa i mitjana complexitat dels municipis de referència

Societat

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda va aprovar ahir dijous la cessió al Departament de Salut dels terrenys on s’ha de construir el nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) del Baix Vallès, un espai que des de la Plataforma per la Sanitat Pública del Baix Vallès s'havia demanat que es construís a Mollet.

Amb aquesta cessió s’inicia formalment un projecte destinat a millorar l’atenció urgent dels veïns dels municipis del Baix Vallès, especialment els de l’eix de la C59: Caldes de Montbui, la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Sant Feliu de Codines i Santa Perpètua de Mogoda.

El CUAP donarà servei les 24 hores, tots els dies de l’any, per atendre les urgències de baixa i mitjana complexitat dels municipis de referència, evitant els desplaçaments dels usuaris als serveis d’urgències dels hospitals.

El projecte del nou CUAP del Baix Vallès està previst dins del Pla estratègic del Vallès Oriental 2019-2022, el Pla d’inversions del CatSalut i el Pla nacional d’urgències de Catalunya, aprovat pel Departament de Salut l’any 2017, i s’emmarca en el Pla director d’urgències del Baix Vallès.

Aquesta planificació es completa amb l’ampliació de les urgències de l’Hospital de Mollet, unes obres que s’iniciaran en breu, segons Salut, i que complementaran l'oferta de serveis d’urgències i continuïtat assistencial propera al territori.

L'espai a Santa Perpètua

L'espai cedit a Salut per l'Ajuntament de Santa Perpètua és una parcel·la del Recinte Firal, a l’espai comprès entre el Centre de Desenvolupament Local i el passeig de la Florida, en paral·lel al camí de la Granja i el nou aparcament que s’està construint.

El nou CUAP serà un edifici de nova construcció i estarà equipat per atendre urgències de baixa i mitjana complexitat. També s’hi durà a terme la valoració, orientació i primer tractament d’urgències de més complexitat, fins a la derivació d’aquests casos, així com procediments programats d’infermeria en dies festius, per garantir la continuïtat assistencial de cures i injectables. A més, el nou equipament comptarà amb recursos diagnòstics com radiologia i servei d’analítica urgent.

La previsió és que en els propers mesos es redacti i s’aprovi el projecte executiu i que les obres puguin començar l’any 2022.

Edicions locals