L'Estació de Mollet-Sant Fost disposarà d'un aparcament tancat per a bicicletes

L'Ajuntament de Mollet ha iniciat els treballs per instal·lar-hi un mòdul amb capacitat per a 20 bicis

Societat

L'Estació de Mollet-Sant Fost disposarà d'un aparcament tancat per a bicicletes
L'Estació de Mollet-Sant Fost disposarà d'un aparcament tancat per a bicicletes

L’Ajuntament de Mollet està instal·lant un mòdul de 25 m2 a l’Estació de França amb capacitat per aparcar-hi 20 bicicletes. Es tracta del Mollet Bici, un aparcament tancat, públic i gratuït. El servei entrarà en funcionament d’aquí a dues setmanes.

El Mollet Bici estarà operatiu tots els dies de l’any i estarà vinculat als horaris de Rodalies. S’hi podrà deixar la bicicleta de 6 h a 1 h i disposarà d’una càmera de videovigilància per garantir la seguretat. El temps màxim d’estacionament serà de 48 hores i de 72 hores si hi ha un cap de setmana entremig. En cas d’excedir-se d’aquest temps, l’usuari serà penalitzat entre 2 i 30 dies sense poder utilitzar el servei, en funció del temps excedit.

Com registrar-se al sistema 

Les persones que vulguin utilitzar el Mollet Bici hauran de descarregar-se de manera gratuïta l’app Pverde, o bé hauran d’accedir a www.parkingverde.com. El sistema permetrà a l’usuari registrar la bicicleta i obtenir un codi personal. 

Per aparcar o recollir la bicicleta, l’usuari haurà de clicar el botó d’obertura de l’app mòbil, introduir el codi personal al teclat de la porta o bé trucar al telèfon gratuït (+34) 5901008383765 des del telèfon registrat prèviament. 

Per sortir-ne sense bicicleta, caldrà prémer el botó de ‘sortida sense bicicleta’. En cas que l’usuari reculli la bicicleta, la porta s’haurà d’obrir introduint el codi personal al teclat situat a l’interior del recinte. Després caldrà comprovar a l’app o al web que el servei s’ha donat per finalitzat. 

El Mollet Bici també disposarà d’un espai de manteniment de bicicletes, amb eines i una manxa. El servei no permetrà reservar plaça. La disponibilitat dependrà de l’ocupació. Es recomana usar la cadena per lligar la bicicleta.

El regidor de Mobilitat, Juanjo Baños, considera que aquest aparcament públic “fomentarà que molts molletans i molletanes facin servir transports més sostenibles per desplaçar-se a la nostra ciutat” i ha afegit que “és responsabilitat de tots i totes ajudar a combatre l’emergència climàtica”. 

El Mollet Bici, en aquest sentit, és una aposta per fomentar la intermodalitat entre la bicicleta i el tren, i així facilitar els trajectes sostenibles. L’inici dels treballs coincideix amb la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, que se celebra del 16 al 22 de setembre. 

Edicions locals