S'obre el termini per pagar l'impost del CO2 que al Baix Vallès hauran d'abonar gairebé la meitat dels vehicles

El nou tribut sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica es pot pagar a partir d'aquest dimecres 1 de setembre

Economia

Des d'aquest dimecres 1 de setembre ja es pot efectuar el pagament del nou impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica, un nou tribut aprovat el 2017 pel Parlament de Catalunya, que té per objectiu incentivar la reducció d’emissions de CO2 dels vehicles, que tenen un impacte directe en l’efecte d’hivernacle i l’escalfament global.

Segons les estimacions fetes amb el padró provisional que es va fer públic al maig, al Baix Vallès hi ha 37.857 vehicles afectats que hauran de pagar aquest impost. Aquesta xifra representa un 47% del parc mòbil baixvallesà, que segons les dades de l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) compta amb un total de 79.977 vehicles.

A partir d’aquest dimecres a través de la seu electrònica de l'ATC, ja es pot consultar el padró definitiu dels vehicles que hauran de fer front a l'impost i es podrà accedir a fer el pagament. A partir del mes d'octubre, en cas que no s’hagi realitzat ja, els contribuents afectats rebran una notificació al domicili del titular amb l’import a pagar i els terminis d’ingrés. Les vies de pagament disponibles seran a través de la seu electrònica de l’ATC gencat.cat/impostco2, través del telèfon 012, a través de L’ATC us truca (93 551 51 51), en entitats financeres col·laboradores gencat.cat/bancs i a les oficines de Correus.

En concret, hauran de fer front al nou tribut els titulars d’un turisme, furgoneta o motocicleta amb domicili fiscal a Catalunya el 2020 i les persones jurídiques sense residència fiscal a Catalunya, però que hi tinguin un establiment, sucursal o oficina i vehicles registrats a Catalunya durant el 2020. Estan exempts de tributar els vehicles 100% elèctrics, els ciclomotors, els camions o vehicles de més de 3,5 tones, els autocars i els vehicles autoritzats a transportar més de 9 persones (incloent-hi el conductor), els històrics i els clàssics.

Edicions locals