Els càrrecs electes d'ERC al territori volen un front comú per reclamar a Adif l'accessibilitat del pas de l'estació

El senador republicà Josep Maria Reniu ha presentat una pregunta parlamentària al Senat sobre la qüestió

Política

Els càrrecs electes d'ERC al territori volen un front comú per reclamar a Adif l'accessibilitat del pas de l'estació
Els càrrecs electes d'ERC al territori volen un front comú per reclamar a Adif l'accessibilitat del pas de l'estació | ERC

Mollet del Vallès

Càrrecs electes d'ERC de Mollet, Sant Fost, Martorelles i Santa Maria de Martorelles demanen que es faci un front comú entre tots els Ajuntaments afectats per reclamar a Adif que faci les obres perquè l'actual pas subterrani que travessa les vies de l'estació de França sigui accessible.

Fa unes setmanes es licitava el projecte de reforma de l'estació Mollet-Sant Fost. En la presentació del projecte, es va avançar que Adif cedirà a l'Ajuntament de Mollet l'actual pas subterrani perquè pugui mantenir-se la connexió entre ambdues bandes de les vies. Amb tot, el pas mantindria les escales i, per tant, continuaria sense ser accessible per a persones amb mobilitat reduïda o usuaris de bicicletes i patinets.

Davant aquesta situació, ERC ha registrat una pregunta parlamentària al Senat per reclamar al govern de l'Estat l'accessibilitat del pas de l'estació de França, que és l'única connexió per a vianants que existeix entre Mollet i Sant Fost, Martorelles i Santa Maria de Martorelles. "Aquest és un exemple del que passa quan es prenen decisions des d'un despatx a 600 km: es liciten unes obres molt necessàries, però es deixa de banda l'únic pas de vianants amb els pobles veïns. Les infraestructures poden ser impecables tècnicament, però si no estan al servei de la comunitat no tenen sentit", ha dit el senador republicà Josep Maria Reniu aquest dimecres en un acte a l'estació acompanyat de l'alcalde de Martorelles, Marc Candela, i altres càrrecs electes republicans de les poblacions afectades.

I és que, més enllà dels usuaris de l'estació, des d'ERC consideren que s'ha de donar una alternativa a aquelles persones que es desplacen amb bicicleta o patinets des de Mollet als pobles de l'altra banda del riu i a la inversa. "Es parla de mobilitat sostenible, però si no es donen facilitats la gent haurà de continuar agafant el cotxe", deia el regidor molletà Oriol López.

Els càrrecs republicans al territori consideren que cal buscar un front comú de tots els ajuntaments afectats perquè l'Estat assumeixi aquestes obres d'adequació sigui amb l'actual projecte de reforma de l'estació o amb un de paral·lel. "Hi ha una necessitat imperant de fa molts anys i el que demanem és que no es deixi aturat i que aprofitem l'oportunitat actual", deia Candela, qui afegia que si Adif cedeix el pas a l'Ajuntament, "que ho faci un cop l'hagi adequat perquè no són els ajuntaments els que han d'assumir aquesta despesa, ja que es tracta d'una infraestructura de l'Estat", concloïa.

Edicions locals