La Generalitat activa el pla d'emergències INFOCAT davant l'elevat risc d'incendi forestal

Els municipis del Baix Vallès es troben en l'àrea de perill alt, segons els mapes de Protecció Civil

Societat

La Generalitat activa el pla d'emergències INFOCAT davant l'elevat risc d'incendi forestal
La Generalitat activa el pla d'emergències INFOCAT davant l'elevat risc d'incendi forestal

La Generalitat ha decidit activar en alerta el Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT davant l’elevat risc d’incendis que es preveu des d’avui i fins dimecres i per l’avís d’entrada de vent de tramuntana i mestral que ha emès el Servei Meteorològic de Catalunya. 

Davant aquesta situació, Protecció Civil de la Generalitat fa una crida a la col·laboració i compromís de tothom per evitar situacions de risc en l’entorn forestal i, especialment, evitar llençar qualsevol burilla des d’un vehicle, encara que sembli apagada. Cal reforçar la prevenció i evitar qualsevol situació de risc i trucar al 112 en cas de veure una columna de fum.

El Servei Meteorològic de Catalunya (METEOCAT) ha informat que les previsions indiquen que l’entrada de vent de tramuntana, ponent i mestral a partir del migdia i que s’allargarà a dimecres.

Una de les zones on el perill d'incendi forestal és alt són els municipis del Baix Vallès, tot i que a la resta del Vallès Oriental el risc és moderat. D’acord amb les previsions d’alt risc d’incendi forestal pràcticament a tot el territori, des del Govern informen que els Bombers de la Generalitat estan reforçant la dotació diària de guàrdia i incrementant personal en tots els parcs de les Regions d'Emergències de Girona, Metropolitana Nord, Metropolitana Sud i Tarragona, tal i com s’ha començat a fer en les darreres setmanes arran els episodis d’altes temperatures. També s'han reforçat la guàrdia de coordinació, a la Sala Central de Bombers, i la de suport a tot l'operatiu.

Els Agents Rurals reforçaran el dispositiu de prevenció d’incendis forestals i augmentaran la vigilància als espais naturals protegits on s’ha activat el tancament d’accessos per tal de fer complir les restriccions d’accés i la normativa de prevenció d’incendis forestals. Des del Secretariat de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) es manté el reforç de la vigilància i dels missatges de prudència sobretot en les tasques de la campanya de la sega.

A més, des de dissabte passat les associacions de voluntaris de protecció civil estan realitzant rondes preventives a urbanitzacions i parcs naturals per extremar la vigilància.

 

Edicions locals