Renfe preveu iniciar les obres a l'estació Mollet-Sant Fost a principis de 2022
Es preveu que Adif cedeixi a l'Ajuntament el pas subterrani per mantenir la connexió per a vianants entre Can Prat i el nucli urbà
Renfe vol començar les obres per millorar l'estació de Mollet-Sant Fost a principis de l'any 2022. Així ho anunciava el president de Renfe, Isaías Táboas, divendres en una visita a Mollet per fer públic el projecte que es licitava fa uns dies i que ha de fer que l'estació sigui accessible amb la instal·lació d'ascensors que permetin el pas entre andanes. A més també s'ha anunciat que es mantindrà obert per als vianants l'actual pas subterrani per permetre la connexió entre Can Prat i el nucli urbà.
El projecte a banda de millorar l'accessibilitat, també inclou la modernització de l'edifici de l'estació i l'arranjament de l'entrada al vestíbul per la banda del nucli urbà. "Aquest és un nou projecte millorat respecte al primer. Hem pogut atendre suggeriments fets per l'Ajuntament que en un primer moment no van ser possibles", deia Táboas. I és que Renfe va haver de refer el projecte després que l'empresa adjudicatària Comsa SA hi renunciés en trobar-hi "dificultats geotècniques". "Va ser un disgust perquè vam haver de començar de nou tot el procés amb el que suposa això d'endarreriment i més tenint en compte la lentitud de l'administració pública", lamentava Táboas.
Segons els càlculs del president de Renfe, les obres podrien començar a principis de l'any vinent. Fins al 26 d'aquest mes de juliol està obert el termini de presentació d'empreses. A continuació s'haurà de convocar la mesa de contractació que avaluarà les propostes. "Voldríem adjudicar l'obra a principis de 2022. Un cop adjudicades trigarien un mes en començar i l'execució prevista és de 16 mesos", apuntava.
En la presentació del projecte, que es va fer a la sala de plens de l'Ajuntament, Táboas també avançava que l'actual pas subterrani es mantindrà obert –sense accés a les andanes– per permetre la connexió entre el polígon de Can Prat i el pont de vianants de Martorelles amb el nucli urbà de Mollet. "S'està tramitant la cessió del pas que Adif farà a l'Ajuntament perquè quedi com un pas de ciutat", deia. El pas, però, mantindrà les escales. "De moment hi haurà barreres arquitectòniques", confirmava l'alcalde, Josep Monràs. "Amb el Pla de Millora Urbana de la Tenería es preveu crear un pas que sigui accessible", apuntava l'alcalde, qui descartava que es fessin obres en l'actual pas per habilitar-lo a persones amb mobilitat reduïda.
Inversions a la ciutat
Les obres s'han tret a concurs per un import de 6.349.357,87 €, una inversió "rellevant", segons explicava Táboas, qui també feia esment la finalització recent de les obres de prolongació i repavimentat de l’andana principal, per millorar l'accés als trens, que ha comptat amb un pressupost de mig milió d’euros.
Sobre les inversions de Renfe, l'alcalde, Josep Monràs, destacava que en els darrers anys, l'operador ha invertit al voltant dels 8 milions d'euros en millores a l'estació de França i la de Santa Rosa. “Aquesta és una inversió històrica per a la ciutat. I no només perquè modernitzem i fem més accessibles aquests espais, sinó perquè de retruc, potenciem l’ús d’un dels transports públics més sostenibles i més respectuosos amb el medi ambient, i com sabeu, la lluita contra l’emergència climàtica és una qüestió cabdal per aquest govern municipal”, deia Monràs.
A la visita també hi va ser la directora de Rodalies de Catalunya, Mayte Castillo.