Satisfacció per l'anunci de les obres per millorar l'accessibilitat a l'estació Mollet-Sant Fost

Col·lectius cívics reclamen que es projecti un pas nou subterrani per connectar el carrer Berenguer III amb el polígon de Can Prat

Societat

Satisfacció per l'anunci de les obres per millorar l'accessibilitat a l'estació Mollet-Sant Fost
Satisfacció per l'anunci de les obres per millorar l'accessibilitat a l'estació Mollet-Sant Fost

L'anunci de la licitació de les obres de millora de l'accessibilitat a l'estació de tren de Mollet -Sant Fost per part de Renfe ha estat rebut amb satisfacció a la ciutat, tant pel que fa a l'Ajuntament com als diversos col·lectius que porten anys reclamant aquestes actuacions.

D'una banda, l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, considera que "és una bona notícia" i remarca que, amb aquestes obres, les dues estacions de la ciutat –Mollet-Sant Fost i Santa Rosa, on es van instal·lar ascensors el 2019– seran accessibles. Monràs ha afegit: “Vull agrair al govern d’Espanya la seva predisposició i diàleg i que hagin tirat endavant aquesta obra tan necessària per a la ciutat”.

Per la seva part, diversos col·lectius cívics de la ciutat com la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública al Baix Vallès, Adimo, la Federació d'Associacions de Veïns de Mollet i Mollet Pedala, també han celebrat la notícia. "Les obres són una necessitat immediata que no pot esperar més temps. La manca d'accessibilitat actual segueix generant multitud de problemes i maldecaps a les  persones amb mobilitat reduïda, així com a qualsevol persona usuària de l’estació que hagi de carregar amb maletes o amb cotxets de nadó", apunten en un comunicat conjunt.

Sobre el disseny de les actuacions, els col·lectius demanen a Renfe que l'actual pas subterrani sigui cedit a l'Ajuntament de Mollet i que es projecti un pas nou subterrani per connectar el carrer Berenguer III amb el polígon de Can  Prat i l'accés cap al pont de vianants que va cap a Sant Fost i Martorelles. Des de Renfe apunten que la possibilitat d'aquesta cessió s'hauria de fer entre Adif i l'Ajuntament i que el projecte licitat inclou actuacions de "tot allò que sigui dins l'estació" però que no preveu obres en elements i espais externs i de pas.

Edicions locals