Judith Colell venç Neus Ballús en les eleccions a la presidència de l'Acadèmia del Cinema Català

La molletana ha rebut 103 vots, mentre que la nova presidenta n'ha rebut 172

Cultura

Judith Colell venç Neus Ballús en les eleccions a la presidència de l'Acadèmia del Cinema Català
Judith Colell venç Neus Ballús en les eleccions a la presidència de l'Acadèmia del Cinema Català | ACN

Redacció / ACN

La directora Judith Colell serà la nova presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, després de vèncer la molletana i també directora Neus Ballús en les eleccions efectuades fins a aquest dilluns. La candidatura encapçalada per Neus Ballús (Una Acadèmia de portes obertes) ha rebut 103 vots, mentre que la liderada per Colell (Cinema i futur) n'ha rebut 172 vots. Les eleccions han comptat amb una participació del 56% dels acadèmics, una mobilització històrica a l'entitat.

Aquestes han estat les primeres eleccions a l'Acadèmia amb més d'una candidatura enfrontada, ja que en les darreres només Isona Passola va optar a la reelecció i, anteriorment, la productora s'havia estrenat en el càrrec agafant el relleu a l'aleshores president Joel Joan en una votació celebrada en una assemblea dels acadèmics.

La candidata molletana ha felicitat aquest dimarts la candidatura guanyadora i els ha encoratjat a tenir "una visió clara i accions encertades pel bé col·lectiu". També ha agraït l'alta participació, que vol que sigui el primer pas per "obrir una etapa de més implicació real".

Per la seva banda, la nova presidenta de l'Acadèmia s'ha mostrat aquest dimarts al matí molt satisfeta per haver guanyat les eleccions a la institució i ha convidat l'equip de Ballús a col·laborar-hi: "Sento molt agraïment per l'altra candidatura i tinc ganes de poder treballar amb ells. Ens hem de posar a treballar conjuntament".

Edicions locals