La campanya de recaptació de les policies locals contra el càncer infantil arriba al mig milió d'euros

En la iniciativa Pels Valents han participat diversos cossos de seguretat baixvallesans

Societat

La campanya de recaptació de les policies locals contra el càncer infantil arriba al mig milió d'euros
La campanya de recaptació de les policies locals contra el càncer infantil arriba al mig milió d'euros

Redacció / ACN

La campanya 'Pels valents', que ven escuts solidaris per lluitar contra el càncer infantil, ha arribat al mig milió d'euros. En una gala celebrada dissabte al balneari Vichy Catalan de Caldes de Malavella (Selva) s'ha homenatjat 38 policies i dotze civils per la seva col·laboració en aquesta iniciativa que va sorgir arran de la voluntat de la necessitat de recaptar fons de l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona el 2017.

En la campanya han participat diverses policies locals baixvallesanes com les de Mollet, Parets, Montornès i Martorelles. El cap de la policia de Caldes i un dels impulsors de la iniciativa, Xavier Muñoz, ha destacat la feina altruista que fan molts companys de diferents cossos de policies locals i que "és el motor perquè iniciatives com aquesta tirin endavant".

"Això va començar entre tres amics que no ens podíem imaginar que arribaríem aquí, però ara aquesta màquina no l'atura ningú. Anem pel milió d'euros per aquests valents", ha remarcat Muñoz, que ha agraït també a totes les persones i empreses que s'han implicat, així com a la subdirectora de la Policia de la Generalitat, Begoña Curto, que també ha assistit a l'acte.

La campanya va iniciar-se el 2017 a partir de la petició de l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona que demanava donatius pel Pediatric Cancer Center, el que ha de ser l'hospital oncològic per a nens més gran d'Europa. Aleshores, els caps de la policia de Sant Celoni, Hostalric i Caldes de Malavella van decidir tirar endavant la iniciativa per recaptar fons que aniran destinats al nou centre, una acció que es va estendre a gran part del territori. De moment, ja han arribat als 500.000 euros arreu del país.

Edicions locals