La santfostenca Yvonne Griley és nomenada directora general d'Afers Religiosos de la Generalitat

Des del març de 2014, era consellera del Consell de l'Audiovisual de Catalunya

Política

La santfostenca Yvonne Griley és nomenada directora general d'Afers Religiosos FOTO: CAC
La santfostenca Yvonne Griley és nomenada directora general d'Afers Religiosos FOTO: CAC

El Govern de la Generalitat ha nomenat la santfostenca Yvonne Griley i Martínez, directora general d’Afers Religiosos. Griley, de Junts per Catalunya, serà la responsable de la direcció general depenent del Departament de Justícia, encapçalat per la consellera Lourdes Ciuró, també de Junts.

Nascuda a Barcelona l’any 1964, la santfostenca és llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona, màster en Funció Gerencial a les Administracions Públiques per ESADE i màster en Funció Directiva per l’IESE. Com a directora general d’Afers Religiosos serà la màxima responsable a l’hora d’atendre les diferents entitats religioses establertes a Catalunya.

Ha estat consellera del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) des de març de 2014. Segons la nota del Govern, des del CAC, ha treballat per fomentar el respecte a les diverses opcions i manifestacions polítiques, socials, culturals i religioses de Catalunya, i perquè s’apliquessin en els programes audiovisuals les directrius i recomanacions d’aquest organisme en matèria de tractament del fet religiós.

La seva trajectòria professional s’ha desenvolupat sobretot en l’àmbit de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, on ha ocupat diferents càrrecs de responsabilitat. Va ser directora general de Política Lingüística del Govern de la Generalitat i responsable de la gestió de la Direcció General d’Afers Religiosos, en els anys de desenvolupament i consolidació estructural d’aquesta Direcció.

També ha estat membre de l’Institut Català de les Dones; de les comissions interdepartamentals d’Immigració i del Poble Gitano; del Consell General de Serveis Socials i de la Comissió Tècnica del Pla de Mesures de Responsabilitat Social, i vicepresidenta del Consell Social de la Llengua Catalana.

Forma part de diverses entitats culturals i socials de Catalunya: la Societat de Llengua i Literatura de l’Institut d’Estudis Catalans; Òmnium Cultural; l’Ateneu Barcelonès; Sobirania i Justícia; el Cercle d’Agermanament Occitano-Català (CAOC) i el Centre d’Estudis de les Garrigues, entre d’altres.

Griley va començar la seva militància política a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) el 1992, inicialment a Barcelona i després a Sant Fost de Campsentelles, on resideix. Actualment és membre de Junts per Catalunya.

Edicions locals