Els punts de càrrega per a vehicles elèctrics a Mollet s'han triplicat en dos anys

Endesa està enllestint la instal·lació de dos nous punts a la ciutat que es preveu estiguin operatius a l'estiu

Societat

Els punts de càrrega per a vehicles elèctrics a Mollet s'han triplicat en dos anys
Els punts de càrrega per a vehicles elèctrics a Mollet s'han triplicat en dos anys

Mollet del VallèsLaura Ortiz

En els darrers dos anys, la xarxa de punts per carregar el vehicle elèctric a Mollet s'ha triplicat. A més, Endesa està acabant d'instal·lar dos nous punts que estaran operatius a l'estiu i que ampliaran aquesta oferta de punts de connexió a la via pública.

El president del govern de l'Estat, Pedro Sánchez, anunciava aquesta setmana que una de les línies del pla de recuperació que presentarà Espanya per obtenir fons europeus serà el vehicle elèctric, en concret, 13.200 milions per a electrificar vies públiques i potenciar el cotxe elèctric amb punts de recàrrega. I és que, tot i que encara representa un percentatge mínim del parc mòbil actual, el vehicle elèctric s'albira com l'aposta de futur.

Però per a una implantació real d'aquest model, cal disposar d'una xarxa de punts de recàrrega que ofereixi garanties als conductors. En aquest sentit, a Mollet, en els últims dos anys, els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics s'ha triplicat i ha passat dels quatre que hi havia a principis de 2019 als els 13 actuals, segons comptabilitza el web electromaps.com, referent en el mercat del vehicle elèctric i que recull de manera actualitzada les connexions existents.

Precisament, aquests dies la companyia Endesa està acabant d'habilitar noves connexions a la ciutat, on actualment té operatius  quatre punts de recàrrega: dos al pàrquing de l’Hospital de Mollet i dos més a l’aparcament del supermercat Consum, tots dos punts gràcies als acords de la companyia subministradora té a nivell general amb Parkia i la firma Consum.

Xarxa en creixement

Els nous punts amb carregadors es troben propers a l'entrada sud de la ciutat, un a l'avinguda Burgos i l'altre al Calderí. El primer està al costat del concessionari Opel MolletAuto. És un punt de recàrrega ràpida de 50 kW, que també permet carregar de 22 kW (semiràpid) un altre vehicle de manera simultània. L'altre punt es troba al Club de Tennis Mollet, on es disposarà d'un punt de recàrrega ràpid de 50 kW i un de semiràpid de 22 kW, que disposarà de dos connectors. Endesa explica que encara falten les connexions per posar-los en servei, però que la previsió és que estiguin 100% operatius abans de l’estiu.  Per tant, a l’estiu Endesa tindrà operatius 10 punts de recàrrega al municipi. Per poder carregar el vehicle cal fer-ho a través d'una aplicació mòbil amb què es fa el pagament.

Aquests nous punts s'emmarquen en el Pla d’infraestructures de recàrrega d’Endesa, que amb una inversió de 65 milions d’euros vol instal·lar 8.500 punts de recàrrega en indrets d’accés públic fins al 2023, a l’Estat. A dia d’avui ja n’hi ha més de 2.000 d’instal·lats.

Edicions locals