Salut anuncia l'ampliació del servei d'Urgències a l'Hospital de Mollet

Les obres, que donaran uns 500 metres quadrats més al servei, i l'equipament de l'espai tindrà un cost d'1,7 milions d'euros

Societat

Salut anuncia l'ampliació del servei d'Urgències a l'Hospital de Mollet
Salut anuncia l'ampliació del servei d'Urgències a l'Hospital de Mollet

El Departament de Salut, l’Ajuntament de Mollet del Vallès i la Fundació Sanitària Mollet ultimen les actuacions per iniciar les obres d’ampliació del Servei d’Urgències de l’Hospital. El projecte vol donar resposta a l’augment de la població de referència, l’increment de demandes especialitzades d’atenció urgent i les noves necessitats sorgides durant la pandèmia de la COVID-19.

El projecte, una reclamació que ja fa anys que es fa des del centre, dotarà al Servei d’Urgències de quasi 500m2 més, passant de 1.000m2 a 1.500m2 de superfície total construïda i permetrà sectoritzar i diferenciar els diferents processos d’urgències. Així mateix, els nous espais augmentaran quasi un 30% el nombre de punts d’atenció, 10 punts més que els actuals i incorporaran un servei d’imatge diagnòstica dins de la mateixa unitat per agilitzar els processos. La inversió prevista és d’1,3 milions d’euros per al projecte executiu i l’obra i 400 mil euros per a l’equipament.

El projecte s’ha dissenyat perquè sigui possible establir una atenció especialitzada i diferenciada per a pacients fràgils, pediàtrics, traumatològics o agitats. Concretament, la nova estructuració d’urgències preveu 2 boxes i dos punts de tractament per a pediatria, 6 boxes per a traumatologia, 5 boxes d’observació per a pacients geriàtrics o fràgils i 1 box de seguretat.

Per tal de poder seguir donant resposta a les necessitats generades per la pandèmia de la COVID-19 s’han dissenyat circuits sectoritzats per a pacients respiratoris, separats de les urgències de Nivell I, i s’incorporaran 2 espais de pressió negativa.

Aquest dijous, la consellera Alba Vergés, acompanyada de l’alcalde, Josep Monràs, ha visitat l’hospital i els espais on s’ha de produir aquesta ampliació. Durant la visita, la consellera Vergés, ha subratllat la importància d’adequar les instal·lacions a la nova realitat i a les necessitats del territori. Per a la consellera, la pandèmia ha posat de manifest que és possible treballar en xarxa i ha convidat a seguir en aquesta línia “amb l’objectiu d’aconseguir el màxim benestar possible per a la ciutadania”. Vergés ha aprofitat per felicitar la feina dels professionals de l’hospital el darrer any: “El valor d’un sistema de salut potent no són només els espais, sinó sobretot  els seus professionals”.

Per la seva part, l’alcalde Monràs ha recordat que “ja fa temps que es reclamava la necessitat d’ampliar les urgències de l’Hospital per a una millor atenció als més de 165.000 habitants als quals el centre dóna servei. És una millora de present i de futur". L’alcalde també ha volgut “agrair l’esforç de la conselleria, així com l’imprescindible treball conjunt del Servei Català de la Salut, la Fundació Sanitària i l’Ajuntament”.

La gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran, ha posat en valor el compromís de l’Hospital de Mollet durant la pandèmia i el treball dels seus professionals per recuperar de seguida l’activitat i minimitzar els efectes de la COVID-19. Aran ha destacat també el consens en aquest projecte i ha manifestat la voluntat de seguir avançant per millorar l’atenció.

El president de la Fundació Sanitària Mollet, Andreu Llargués, i el director general de la Fundació Sanitària Mollet, Jaume Duran, han subratllat la importància d’aquest projecte.  “Les noves urgències són una aposta per donar resposta a necessitats de la població de referència que anem detectant des de fa temps a la vegada que es té en compte una nova situació epidemiològica que ha vingut per quedar-se i que ens permet millorar les condicions de treball dels professionals”, resumeix Duran. 

Edicions locals