Martorelles reclama al Govern una "implicació ferma" per evitar el tancament de Derbi

El ple de l'Ajuntament aprovava dissabte una moció consensuada per tots els grups municipals en un acte amb la plantilla de la factoria

Economia

El ple de Martorelles celebrat dissabte al matí a l'Envelat va aprovar per unanimitat una moció en què, entre d'altres, es reclama al Govern de la Generalitat la seva implicació "activa i ferma" per aturar el tancament de la planta de Derbi anunciat per Piaggio. El ple es va celebrar després de l'assemblea que els treballadors van dur a terme al mateix recinte.

La moció, amb el suport de tots els grups municipals, denuncia l'incompliment per part de Piaggio dels acords subscrits el 2009 entre l'empresa i els treballadors i que "ja van representar un sacrifici per a la plantilla". També es reclama al Govern català crear les condicions per recuperar la marca Derbi, ara propietat de Piaggio, i mantenir la seva producció a Martorelles.
L'alcalde, Romuald Velasco, apuntava que Piaggio, que preveu tancar al juny, ha avançat que no té la intenció de desmantellar la fàbrica de Martorelles, un fet que facilita "la recerca d'inversors per portar la producció d'una altra moto", diu Velasco, que lamentava que històricament des de l'Administració no s'hagi donat suport al sector de la moto.
Els grups municipals van coincidir en què el tancament de Derbi no és només la clausura d'una fàbrica més sino "la pèrdua d'un patrimoni del poble", deien. ICV-EUiA va proposar la creació d'una plataforma de suport a Derbi formada per "no només per polítics sinó també per personalitats, esportistes i campions del món, que donin suport a un manifest per Derbi", deia el portaveu d'ICV-EUiA, Joan Garcia Cava.
Per la seva part, el regidor de CiU Marc Pertíñez va mostrar la predisposició del seu grup per acompanyar els treballadors en reunions amb representants de la Generalitat "perquè hi hagi una persona de confiança del Govern", deia.
Durant aquesta setmana, l'alcalde té prevista una reunió amb la família Rabasa, antiga propietària de la fàbrica i una trobada amb el clúster de la motocicleta per buscar possibles solucions a la crisi de Derbi.
A l'acte també van assistir els alcaldes de Mollet, Josep Monràs, i el de Montmeló, Antoni Guil.

Edicions locals