Jordi Turull, a Mollet: 'La independència l'aconseguirem junts o ens penjaran per separat'

El paretà ha visitat aquest matí la carpa que Junts ha muntat a la Rambla de Balmes

Política

Jordi Turull, a Mollet: 'La independència l'aconseguirem junts o ens penjaran per separat'
Jordi Turull, a Mollet: 'La independència l'aconseguirem junts o ens penjaran per separat'

El paretà Jordi Turull, exconseller de Presidència de la Generalitat de Catalunya i pres a Lledoners, ha estat aquest matí a la rambla de Balmes de Mollet amb els companys de Junts per Catalunya de capital baixvallesana. Turull s'ha mostrat "molt feliç de ser a Mollet", on també s'hi sent a casa, "perquè una bona part de la meva família ve de Mollet". A més, ha assegurat que surt de la presó "amb moltes més ganes de donar les gràcies que no de demanar el vot, que també ho fem".

En aquesta línia s'ha adreçat a les desenes de persones que envoltaven la carpa del partit, a pocs metres de la plaça de Catalunya: "Vosaltres heu estat el motor de la nostra força, del nostre coratge i també de la nostra esperança dins de la presó. Tinc un sentiment d'estar sempre en deute amb vosaltres".

Sobre el tercer grau també s'hi ha referit, apuntant que "això de la llibertat és una cosa a la qual t'acostumes de seguida, ara tens una sensació com si no haguessis estat tres anys a la presó ni hi anessis a dormir".

D'altra banda, no ha estat gaire insistint a l'hora de demanar el vot per Junts –tot i que també ho ha fet–, sinó que ha posat més l'accent en reclamar que no es quedin votants independentistes a casa, recalcant que votar serà segur: "El dia 14, mitja horeta, mans, mascareta i papereta". "L'important és que el vot independentista estigui omplint de dalt a baix les urnes i si a més a més després pot ser que votin Junts, fantàstic i perfecte", hi ha afegit.

"No demano un vot de resistència, sinó un vot per la independència"

Jordi Turull també ha demanat que no es voti "pel que ens han fet, sinó pel que hem de fer", i hi ha puntualitzat: "No demano un vot de resistència, sinó un vot per la independència".

El paretà aposta "per un govern netament independentista" i recorda que: "Ens volien devastats i l'únic que han aconseguit és desestabilitzar una mica, perquè la repressió té uns efectes, però la gent hi és i el país i el clam hi segueix sent. Ara en el que no podem fallar és en la legitimitat democràtica. Per això és tan important el 14 de febrer. Això ho aconseguirem junts o, com deia la dita, ens penjaran per separat".

A més, ha reiterat la importància d'aglutinar les forces independentistes: "Jo soc dels que penso que hem de recosir complicitats i aparcar retrets. Junts som gent de moltes sensibilitats diferents, que intentem recollir l'esperit de l'1 d'octubre, que va fer que anant a la 1 amb fermesa, amb determinació, amb lleialtat, amb confiança, féssim possible allò que molts deien que era impossible. Junts intentem acostar-nos al màxim a allò que va ser Junts pel Sí i a l'esperit de l'1 d'Octubre".

Edicions locals