Lorena Roldán (PP): 'Si al senyor Illa li donen els números, tornarem a tenir un altre tripartit'

Els populars han centrat l'acte a la plaça Joan Miró en la lluita contra la ocupació il·legal

Política

Pablo Montesinos, Susana Calvo i Lorena Roldán
Pablo Montesinos, Susana Calvo i Lorena Roldán

Mollet del Vallès

La plaça Joan Miró de Mollet va acollir dilluns a la tarda un acte de campanya del Partit Popular protagonitzat per la número 2, Lorena Roldán, i en què també hi ha participat el diputat al Congrés Pablo Montesinos i la portaveu del PP a Mollet, Susana Calvo. L'ocupació il·legal ha estat el tema principal de l'acte.

En aquest sentit, Roldán va dir: "La nostra portaveu ens comentava que un dels grans problemes que afecten la ciutat és l'ocupació il·legal". Es tracta d'un fet "molt greu" a tot Catalunya on, segons la popular, es donen "sis vegades més casos que a la resta d'Espanya".

Per combatre-ho, assegura que porten des del Congrés –ja que és l'estat qui en té la competència– una reforma contra l'ocupació il·legal. Concretament, "el PP está demanant que en 12 hores l'individus sigui expulsat de l'habitatge que ha ocupat il·legalment, i demanem penes de presó d'un a tres anys", va assenyalar Montesinos.

La número 2 del PP català també ha asseverat que, a banda de lluitar per evitar ocupacions, cal "construir més vivenda d'ús públic i ampliar parc de vivenda social, ja que tenim un percentatge ridícul a Catalunya".

Altres propostes que va mencionar Roldán tenen a veure amb els impostos: "Catalunya és la comunitat autònoma on més impostos propis es paguen". En aquesta línia, proposen "una baixada de tres punts de l'IRPF".

D'altra banda, Susana Calvo va recalcar que cal "centrar-se en els problemes reals que tenim i els problemes reals ara mateix són la gran crisi que està passant i els autònoms, que ho estan passant malament". Roldán, en aquesta línia, va posar d'exemple Isabel Díaz Ayuso, la presidenta de la Comunitat de Madrid, de qui considera que davant la pandèmia "ha demostrat que no hem de triar entre menjar o respirar, que les dues coses són compatibles, que necessitem persones que escoltin els restauradors, hostalers...".

Temor a un tripartit

Pel que fa als possibles pactes que hi puguin haver a partir de l'endemà dels comicis, els populars tenen "molt clar que si al senyor Illa li donen els números, tornarem a tenir un altre tripartit amb els Comuns i ERC".

És per això que reiteren la seva voluntat de tenir un PP "fort" a Catalunya, que "serà garantia de bona gestió i de deixar enrere aquesta època de divisió i fractura".

Per últim, també es van desmarcar completament del Cas Bárcenas. Ho va mencionar Pablo Montesinos, qui a més de diputat al Congrés és membre de la Direcció Nacional del PP: "Jo vaig entrar en política el 2019 perquè crec en el projecte de Pablo Casado. Sé que estic en un partit polític en què aquell que tingui una conducta irregular no hi estarà més".

Edicions locals