Josep Maria Jové (ERC) afirma que el 14-F es vota entre dos projectes antagònics: 'Democràcia o feixisme'

Els dos conceptes a partir dels quals podrien dialogar amb altres forces polítiques són: "Amnistia i autodeterminació"

Política

Josep Maria Jové al mercat de Can Berenguer amb els companys d'Ara Parets ERC
Josep Maria Jové al mercat de Can Berenguer amb els companys d'Ara Parets ERC

Parets del Vallès

El mercat ambulant de Can Berenguer ha comptat aquest matí amb carpes de diversos partits polítics fent campanya per als comicis catalans que tindran lloc aquest diumenge. Hi era el PSC, Parets per la República (fent campanya per Junts per Catalunya), Ciutadans i ERC. Aquest darrer partit, però, ha comptat amb la presència del número 5 de la llista de la seva candidatura per Barcelona, el franquesí Josep Maria Jové, qui ha recalcat que "un govern fort encapçalat per ERC pot resoldre la situació del país a través de la via àmplia".

"Totes les enquestes diuen que només hi ha dues majories possibles després del 14 de febrer: una majoria del 155 encapçalada pel senyor Illa, qui a hores d'ara encara no ha rebutjat l'extrema dreta xenòfoba, masclista i racista de VOX; i una majoria alternativa, que és la independentista i republicana, que al nostre entendre només pot encapçalar ERC, ja que és l'única força que pot aglutinar aquestes majories", ha exposat Jové, qui ha afegit que es tracta de dos blocs antagonistes amb "enfrontament entre república i monarquia, entre ciutadania i poders econòmics, i entre llibertat i repressió". En definitiva, el franquesí ha assenyalat que es tracta d'una confrontació "entre la democràcia i el feixisme".

Jové també ha reiterat els dos conceptes fonamentals en què volen incidir i a partir dels quals podrien acceptar dialogar amb altres forces polítiques a l'hora de formar govern: "Amnistia i autodeterminació". A més, ha assegurat que "ERC és garantia que hi hagi un govern de progrés i que d'aquesta crisi en sortim reforçats amb un canvi de model socioeconòmic que ens ha portat fins a aquesta crisi tan brutal".

Per últim, pel que fa als companys paretans de partit, els ha volgut "donar suport després d'aquesta moció de censura tan al·lucinant".

Edicions locals