Gallego (ECP): 'Amb uns serveis públics com la mitjana europea, a mig termini es poden crear 300.000 llocs de treball'

El número dos d'En Comú Podem a les llistes del 14-F va visitar Mollet aquest diumenge

Política

Gallego (ECP): 'Amb uns serveis públics com la mitjana europea, a mig termini es poden crear 300.000 llocs de treball'
Gallego (ECP): 'Amb uns serveis públics com la mitjana europea, a mig termini es poden crear 300.000 llocs de treball'

Mollet del Vallès

El número dos de les llistes d'En Comú Podem a les pròximes eleccions al Parlament, Joan Carles Gallego, juntament amb Marina Escribano, regidora molletana i número 14 a les llistes dels Comuns el pròxim 14-F van reunir-se aquest diumenge amb membres de l'Associació de Jubilats i Pensionistes de Mollet. Una trobada on van abordar la necessitat de garantir el benestar de la gent gran i el futur de les pensions.

Segons Joan Carles Gallego, pel pròxim 14-F: "Cal tenir en compte el moment que estem i on volem anar. Aquesta situació no és fruit de l'emergència sanitària, sinó dels 10 anys de desgovern i de males polítiques adreçades a la gent gran".

En aquest sentit, segons Gallego: "El proper govern el que ha de fer és no només governar, sinó posar les persones al centre de les seves polítiques públiques, apostar per dotar els serveis públics que permetin l'atenció directa a les persones, en salut, educació, però també amb atenció a la dependència", indicava Gallego com a primer aspecte a treballar per garantir el benestar de la gent gran. D'aquesta manera, deia Gallego: "Si situem uns serveis públics als nivells de la mitjana europea, a mitjà termini es poden crear més de 300.000 llocs de treball a Catalunya", apuntava el número dos dels comuns a les pròximes eleccions al Parlament.

En segon lloc, segons els Comuns, cal treballar per a la transformació del model industrial de país: "Un model que ha de ser diversificat, més equilibrat al llarg del territori, però que ha de partir del treball estable i de qualitat que permeti que les indústries siguin d'alt valor afegit perquè puguin competir amb productes d'alt valor afegit i no amb baixos costos laborals". Segons Gallego: "Si seguim competint amb baixos costos laborals, és posar en risc el sistema públic de pensions, però també els propis equilibris socials als territoris".

El tercer element fonamental segons els Comuns és abordar la fiscalitat: "Cal que Catalunya assumeixi les seves competències per una fiscalitat més justa i més progressiva que doti de més ingressos públics per fer aquestes polítiques públiques", va concloure el número dos dels comuns.

Atenció, cures i acompanyament

Per la seva banda, Marina Escribano va recordar que "la gent gran és un dels col·lectius que s'ha vist més afectat amb la Covid" i va lamentar la gestió que s'ha fet a les residències: "Ha estat nefasta, hi ha hagut una ineficàcia palpable que ha provocat el col·lapse". 

En aquest sentit, va explicar que des d'En Comú Podem estan "plantejant un nou model que faciliti tres elements: l'atenció, les cures i l'acompanyament i això teixint una xarxa de prevenció i acció comunitària", va dir Escribano durant la seva intervenció.

Entre les propostes, els Comuns volen treballar per garantir una bona assistència domiciliària per a tothom, una política de permanència als pobles i ciutats a través de noves modalitats de convivència compartida amb serveis conjunts i l'accés garantit de places a les residències públiques.

"Al Vallès i a tot Catalunya tenim un problema amb la preeminència del sector privat en les residències públiques", deia Escribano i afegia que: "S'estan assentant unes condicions laborals de precarietat amb les persones que treballen en aquest sector".

 

 

Edicions locals