Roger Torrent, al mercat de Martorelles: 'Si volem guanyar la independència, necessitem sumar més gent'

El president del Parlament ha assegurat que "ERC té l'oportunitat de nou de liderar el govern, després de la república i de 40 anys de sociovergència"

Política

Roger Torrent, al mercat de Martorelles: 'Si volem guanyar la independència, necessitem sumar cada vegada més gent'
Roger Torrent, al mercat de Martorelles: 'Si volem guanyar la independència, necessitem sumar cada vegada més gent' | S.C.

El president del Parlament i candidat d'ERC, Roger Torrent, ha visitat aquest migdia el mercat de Martorelles, on ha intercanviat impressions amb els membres de la secció local del partit i amb alguns dels veïns i veïnes que voltaven per les paradetes de Carrencà.

Torrent ha fet parada a Martorelles per explicar "quin és el nostre projecte republicà per a la Generalitat de Catalunya a través de les experiències municipals que funcionen, que estan al costat de la gent, que creen comunitat i que generen grans majories".

El president del Parlament ha reiterat precisament que la voluntat del partit continua sent la d'ampliar la base: "Sabem que si volem guanyar definitivament la independència d'aquest país, necessitem sumar cada vegada més gent. No sobra ningú, hem d'anar sumant ciutadans i ciutadanes al voltant d'aquest projecte i d'aquesta causa comuna que és la millora de les condicions de vida dels catalans i les catalanes".

També ha asseverat que "l'aportació que ha fet històricament Esquerra Republicana a l'independentisme i al republicanisme és la capacitat de generar grans majories i grans consensos que es construeixen de baix cap a dalt i que són imprescindibles per guanyar el nostre futur". Tot plegat es concreta, segons Torrent, en municipis com Martorelles (amb una àmplia majoria absoluta al govern local) i aspiren que es pugui concretar també a la Generalitat, "on ERC té l'oportunitat de nou de liderar el govern, després de la república i després de 40 anys de sociovergència que ara podem trencar".

D'altra banda, el polític sarrianenc ha exposat quins són, a parer seu, els dos grans models de país que es voten en aquestes eleccions: "El model de la república per a tothom, de la justícia social, de treball incansable durant 90 anys d'història i sense un cas de corrupció; o el model que va aplicar el 155, que nega el dret dels catalans i les catalanes de decidir lliurement el seu futur, que es proclama el govern més progressista de la història de l'estat i que no ha fet absolutament res per ajudar els sectors més afectats per la crisi".

Per últim, s'ha mostrat convençut que la gent d'ERC es "llançarà de cap a les urnes", malgrat insistir que hagués estat preferible ajornar les eleccions, ja que "l'evolució epidemiològica deia que les circumstàncies del 30 de maig serien millors que el 14 de febrer".

Cercant la 5a victòria d'ERC a Martorelles

El batlle, Marc Candela, ha apuntat que si ERC torna a ser la força més votada en les presents eleccions, aconseguiria la cinquena victòria consecutiva al municipi. Tanmateix, és conscient que no trauran tants vots com a les municipals, però sí que es marca un repte: "Si podem millorar els resultats de les eleccions generals de fa un any i mig, ja estaríem molt contents".

Pel que fa a la presència del president del Parlament, Candela ha explicat que han volgut "presentar-li a la ciutadania de Martorelles perquè hi pogués intercanviar impressions i perquè ens ajudés a convèncer aquella gent que pugui estar un pèl indecisa". També li han volgut fer arribar "aquest escalf i aquest suport que Martorelles també té per la república catalana i amb aquest anhel que tenim d'acabar-la aconseguint".

Edicions locals