Maria Sirvent (CUP): 'El Govern de la Generalitat ha de deixar de col·laborar amb la repressió'

La CUP reclama un front unitari per l’amnistia total de presos, exiliats i encausats

Política

Maria Sirvent (CUP): 'El Govern de la Generalitat ha de deixar de col·laborar amb la repressió'
Maria Sirvent (CUP): 'El Govern de la Generalitat ha de deixar de col·laborar amb la repressió'

La diputada de la CUP al de Parlament de Catalunya i número 7 de la candidatura CUP-Guanyem, Maria Sirvent, va participar dilluns en un acte electoral a Mollet, davant els jujats, on el col·lectiu va presentar les seves propostes contra la repressió.

Sirvent va fer una crida a “evitar que la repressió judicial marqui el ritme polític de la lluita per la independència i a convertir-la en un element mobilitzador per la ruptura i per la República”, deia la diputada. La cupaire considerava que “cal construir un front unitari contra la repressió, vingui d’on vingui i per una amnistia total de tots els presos, exiliats i encausats que no deixi a ningú fora”.

Sirvent va denunciar que el Govern de la Generalitat "és part, com acusació particular, de més d’un centenar de causes contra militants i activistes independentistes i socials, als quals se’ls demana penes de presó i multes elevades” i va reclamar a JxCat i ERC que “acabin amb aquesta contradicció entre el seu discurs i els seus fets, deixin de col·laborar amb la repressió judicial dels aparells de l’Estat i es retirin com a acusació de tots aquests encausaments”. “És una presa de pèl que el mateix Govern que insta la gent a mobilitzar-se després sigui el primer que encausa i empresona activistes”, va concloure Sirvent.

Per la seva part, Marc Compte, membre de la CUP de Mollet, va recordar que “l’Estat espanyol, té en marxa un procés de criminalització del moviment independentista creant i alimentant un relat que justifiqui la seva repressió sense límits. Agressions impunes, detencions injustificades i muntatges policials, contra ciutadans i activistes pel simple fet d’haver assistit a una manifestació, són el pa de cada dia”, deia Compte. El cupaire molletà llistava alguns d'aquests encausats: “Mollet i el Vallès, en som un exemple ben clar d’aquesta estratègica, amb nombroses companyes encausades pel seu activisme social o independentista, com les encausades del 27S o el company Brian, entre altres,” va denunciar Compte.

Edicions locals