El Homrani (ERC): 'Tenim un doble compromís, la construcció de la República i la sortida de la crisi amb mirada social'

El conseller de Treball i Afers Socials fa campanya a Mollet on reitera que ERC no pactarà un govern amb el PSC

Política

El Homrani (ERC): 'Tenim un doble compromís, la construcció de la República i la sortida de la crisi amb mirada social'
El Homrani (ERC): 'Tenim un doble compromís, la construcció de la República i la sortida de la crisi amb mirada social'

La construcció de la República i la sortida de la crisi amb una "mirada social" són dos dels compromisos que el conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, exposava diumenge en un acte de campanya d'ERC per les eleccions del 14-F a Mollet del Vallès.

Acompanyat de la cúpula del partit a la ciutat i amb la candidata molletana a les llistes i regidora d'Ara Mollet ERC MES, Isabel Padilla, El Homrani defensava que, aquestes eleccions, la resposta són "dues cares de la mateixa moneda: una resposta pel compromís en la construcció de la República i en la solució per la via de l'amnistia i l'exercici del dret a l'autodeterminació; i la sortida a aquesta crisi des d'una mirada social". El conseller considera que els fons d'ajuda que arribin des de l'àmbit europeu per superar la crisi i les polítiques que es facin des de la Generalitat "han de tenir com a centre les persones més vulnerables i el suport al teixit productiu, que no especulatiu", deia.

Sobre possibles pactes postelectorals, i davant unes enquestes molt ajustades, el republicà va insistir en un dels missatges clars en aquest inici de campanya: "No governarem amb el PSC, amb una força del 155, amb aquells que han justificat i encara justifiquen la repressió". El Homrani defensava que ERC "és l'alternativa republicana de veritat, una cosa de la qual el PSC s'ha oblidat. Pel que fa a acords per aconseguir governar la Generalitat, El Homrani assegurava: "El model per governar el tenim molt clar i ho vam aconseguir amb els pressupostos de la Generalitat: acordar amb Junts i amb els comuns, tenim aquesta possibilitat perquè nosaltres volem un govern que basteixi ponts; amb una clara mirada sobiranista i independentista però que sigui capaç de sumar", apuntava.

Reptes al Vallès Oriental

El Homrani, que és el candidat del Vallès Oriental a les llistes d'ERC, parlava d'alguns dels reptes del govern català al territori vallesà. Sobre el teixit productiu, el conseller defensava un Vallès Oriental industrial i "no dedicat bàsicament a la logística". En aquest sentit, aposta perquè els fons que arribin des d'Europa "permetin la transformació del teixit industrial que ha sigut la base de la comarca. La bona gestió d'aquests fons i la mirada en la transformació productiva és clau".

Sobre les infraestructures, i en referència per exemple a vies com el Quart Cinturó, El Homrani assegurava: "Volem unes infraestructures respectuoses amb el territori i que alhora acompanyin el model productiu" i alertava que "al Vallès Oriental té riscos en aquest sentit, ja que sabem que les altres forces polítiques que poden arribar a tenir la presidència tenen un model que no respecta el territori", assegurava.

A nivell de país, ERC es posa com a repte abordar el problema de l'envelliment de la població i en aquest sentit defensa un model residencial "diferent als que es va construir fa 40 anys", deia El Homrani. "Aquest any hem après que cal canviar el model de residència cap a un model amb una agència conjunta que pivoti des de l'àmbit públic i que sigui conjunta entre l'àmbit de salut i afers socials", indicava.

Precisament, durant l'acte, que es va fer a la rambla molletana, membres de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès, van mantenir un breu encontre amb el conseller, a qui van lliurar un dossier amb les seves demandes, entre les quals la de la construcció d'una residència de gent gran de titularitat i gestió pública cent per cent.

Per la seva part, Isabel Padilla, candidata de Mollet i el Vallès Oriental, defensava Pere Aragonés com "el candidat més adequat per governar Catalunya per la seva joventut, empenta i ganes de fer les coses bé" i assegurava que "des d'ERC treballarem per una política més oberta, igualitària i més justa", deia la molletana.
 

 

Edicions locals