Francesc Juzgado ja és alcalde de Parets

La nota destacada l'ha posat Lluís Moreno, regidor de Sumem, qui no ha assistit a la sessió plenària

Política

Francesc Juzgado, aquest migdia en el despatx d'Alcaldia
Francesc Juzgado, aquest migdia en el despatx d'Alcaldia

Sergio Carrillo

El socialista Francesc Juzgado torna a ser alcalde de Parets des d'aquest dimecres al migdia, després que la moció de censura presentada conjuntament amb Sumem Esquerres a Parets hagi prosperat, sense cap sorpresa en el sentit dels vots, però amb l'absència del regidor de Sumem Lluís Moreno.

En una sessió plenària repleta de retrets i crítiques que volaven d'un cantó a l'altre, i amb una plaça de la Vila que aplegava més de mig centenar de persones que aplaudien les intervencions dels dos partits que avui han deixat el govern i que xiulaven les dels dos partits que a partir d'avui el formen, el nou batlle ha recalcat que el PSC "va ser la força clarament guanyadora de les eleccions municipals" i ha reiterat la "legitimitat" d'aquest nou govern: "El 2019 estàvem disposats a governar amb Sumem Esquerres a Parets, per semblances i coincidències en els nostres programes electorals. Ells, legítimament, van triar una altra opció de govern i la vam acceptar. Va ser legítim abans i ho és també ara".

El nou batlle també ha assenyalat: "Governarem juntament amb Sumem Esquerres a Parets per totes i tots els paretans. Per tot el poble i tots els barris, donant prioritat a temes socials i a les persones. Us prometo dedicació, feina, feina i més feina. Treballar des de la proximitat i humilitat, tots els dies i a totes hores, i per a tothom, pensin com pensin, ens votin o no".

Juzgado, a més, ha estés la mà a la resta de forces polítiques del consistori, a qui ha animat "a proposar solucions als problemes, amb respostes constructives per a les necessitats dels nostres veïns i veïnes. Esperem comptar amb totes les forces polítiques del consistori per tractar els temes de poble i estem disposats a dialogar amb tothom".

La cadira de Lluís Moreno, buida

Només 16 regidors han participat en l'acte. Lluís Moreno, edil de Sumem Esquerres a Parets, ha deixat la cadira buida. Uns (ERC) ho entomen com una crítica a la moció que ha presentat el seu mateix partit; d'altres (Sumem) justifiquen que estava malalt.

Kènia Domènech, portaveu d'Ara Parets ERC, ha estat la primera a referir-s'hi: "Heu perdut tota l'elegància amb les formes que heu demostrat, i esteu perdent també tota la legitimitat. Cada cop hi ha més gent de l'entorn de Sumem Esquerres que us esmena, que no hi està d'acord, que estan enfadats i que se senten enganyats. Crec que l'última autoesmena és la d'avui, la de l'absència del vostre regidor Lluís Moreno, cosa que llegim com un qüestionament a la Casandra i a la Rosa, a la seva voluntat d'afusellar el canvi".

Casandra Garcia, portaveu de Sumem Esquerres a Parets, ha estat més breu per justificar l'absència del seu company: "Des d'aquí li enviem ànims al company Lluís i desitgem que es millori ben aviat".

Edicions locals