El Consell Comarcal treballa perquè la bicicleta ajudi a recuperar el sector turístic del Vallès Oriental

Responsables de l'ens comarcal es reuneixen amb entitats que fomenten l'ús de la bicicleta

Economia

El Servei de Turisme del Consell Comarcal s’ha reunit amb diverses associacions que treballen per una mobilitat sostenible a la comarca per mitjà de la bicicleta, amb la intenció d’establir-hi contacte i conèixer la seva opinió respecte de l’estat actual de la comarca pel que fa a la mobilitat en bicicleta, i poder traslladar les propostes d’actuació.

Entre les propostes de les entitats hi ha la necessitat de tenir una xarxa interurbana que connecti tots els municipis de la comarca i comarques veïnes per camins segurs, especialment aquells municipis que disposen d’estacions ferroviàries. Les associacions també demanen que hi hagi un òrgan que es comprometi a gestionar el manteniment d'aquesta xarxa. A més, també reclamen a les administracions actuacions mediambientals per garantir la sostenibilitat de zones d’alta sensibilitat ambiental que actualment estiguin transitades per camins.

Per a les entitats participants, la xarxa pedalable ha de ser tant per a ús turístic com quotidià i, per tant, ha d’incloure actuacions en l’àmbit turístic, però també industrial i de mobilitat quotidiana. Per aquest motiu, el Consell Comarcal ha anunciat que treballarà de manera coordinada amb les diferents àrees involucrades.

Les entitats participants en la reunió, convocada a iniciativa del conseller de Turisme, Àlex Valiente, van ser Granollers Pedala, Mollet Pedala, Pedalem de La Garriga, Grup polític dels Carrils de Bicicleta i aparcaments segurs de les Franqueses del Vallès, Coordinadora per la Salvaguarda dels espais Naturals del Montseny, Montnegre- Corredor i Associació La Roca en Bike de la Roca del Vallès.

En la trobada, les entitats assistents van poder conèixer el funcionament participatiu del Servei de Turisme del Consell Comarcal, així com les accions que s’estan duent a terme actualment. També se'ls va presentar la pàgina web de TurismeVallès, que està en fase final del procés de renovació.

Des del servei de Turisme del Consell Comarcal es considera que "el cicloturisme és un element de gran rellevància per a la comarca i pot ser un punt fort per ajudar a la recuperació del sector".

A més, fonts del Consell Comarcal apunten que el sector hoteler de la comarca també veu el cicloturisme com una oportunitat per als seus negocis. És per això que les properes passes aniran dirigides cap a aquest sector, de cara a treballar conjuntament les propostes de cicloturisme, un aspecte que va iniciar l’anterior conseller, Carles Fernandez.

 

Edicions locals