Els alcaldes d'ERC de la comarca donen suport a Jordi Seguer per la moció de censura

Defineixen l'acte de Sumem Esquerres com a "deslleialtat política"

Política

Representants d'ERC d'arreu de la comarca, en un acte celebrat a la Sala Fiveller de Mollet el març del 2019
Representants d'ERC d'arreu de la comarca, en un acte celebrat a la Sala Fiveller de Mollet el març del 2019

Les alcaldesses i alcaldes d'ERC al Vallès Oriental, així com la presidència i la secretaria general del partit republicà a la comarca han signat un document per expressar el seu suport "al company Jordi Seguer i Romero, alcalde de Parets del Vallès, a qui dimarts 12 de gener van presentar una moció de censura els grups de Sumem Esquerres i el PSC".

Els republicans manifesten "que es fa difícil d’entendre que un grup amb qui estàs governant presenti una moció de censura, i més constatant que els acords del pacte s’estaven complint" i tampoc entenen "com un grup que ha apostat pel canvi després de més de trenta anys de govern del PSC a Parets opti per fer una moció de censura sense convocar abans els mecanismes de diàleg i de revisió que preveia el propi pacte de govern. No podem fer cap altra lectura que no sigui de deslleialtat política".

El document també critica els socialistes, de qui diuen que "han decidit pervertir els mecanismes que estan pensats justament per garantir els drets de la ciutadania i aturar les males praxis dels governs que se censuren. En aquest cas, tot i guanyar les eleccions municipals, la ciutadania es va decantar majoritàriament per un canvi d’orientació en la gestió i la governabilitat del municipi".

Amb tot, lamenten que si tira endavant la moció de censura "qui hi sortirà perdent serà la ciutadania de Parets, perquè tot l’equip liderat per l’alcalde Jordi Seguer estava implementant polítiques d’un gran valor republicà, amb una gestió pública basada en l’atenció a les persones, i estava fent front als efectes de la pandèmia d’una forma exemplar".

També asseguren sentir "una gran decepció perquè el projecte republicà que s’havia traçat amb les forces de l’anomenat Govern Plural estava funcionant i les accions del Pla de Treball elaborat conjuntament s’estaven duent a terme malgrat les dificultats del moment".

Els companys de partit de Seguer clouen mostrant-se convençuts "que les companyes i companys d’ERC Parets continuaran treballant per la governança republicana i per buscar els consensos necessaris per garantir que les polítiques encetades tinguin la continuïtat que mereix la ciutadania".

El text ha estat signat pels alcaldes baixvallesans Carles Miquel (Sant Fost), Marc Candela (Martorelles) i Luisma Pintor (Santa Maria de Martorelles). També l'han firmat: Albert Gil (alcalde de la Roca del Vallès), David Ricart (alcalde de Vallromanes), Dolors Castellà (alcaldessa de la Garriga), Enric Olivé (alcalde de Cardedeu), Ignasi Martínez (alcalde de Tagamanent), Imma Font (alcaldessa de Campins), Isidre Pineda (alcalde de Caldes de Montbui), Joan Galiano (alcalde de Bigues i Riells del Fai), Marta Bertran (alcaldessa de Lliçà de Vall), Martí Pujol (alcalde de Llinars del Vallès), Núria Masnou (alcaldessa de Montseny), Pamela Isús (alcaldessa de sant Pere de Vilamajor), Pep Moret (alcalde de l’Ametlla del Vallès), Oriol Ramon (president ERC Vallès Oriental) i Sònia Galtié (secretària general ERC Vallès Oriental).

Edicions locals