Conductors dels busos de Sagalés denuncien 'errors' en les multes dels radars de Mollet

Els xofers consideren que hi ha sancions per unes velocitats "inviables" amb autobús

Societat

Mollet del Vallès

Conductors dels busos urbans i interurbans de Sagalés denuncien el "mal funcionament" dels dos radars de la ciutat. David Mateos, delegat sindical de l'empresa de transports, explica que des del setembre han rebut tot un seguit de sancions que consideren errònies.

Al principi no hi van donar gaire importància, "perquè podia ser algun descuit". Però quan el nombre de denúncies era prou elevat i algunes amb velocitats molt altes es van posar en contacte amb l'Ajuntament per revisar-les.

Mateos explica el seu propi cas: "Condueixo des dels 19 anys, en tinc 37, i he rebut cinc denúncies. Totes són del mateix radar de Mollet en aquests últims mesos". A més, assegura que un company ha perdut tots els punts del carnet en menys d'un mes per aquests radars.

Pel que fa a les velocitats, el passat dimecres 13 van fer una prova amb tècnics de l'Ajuntament i membres de la Policia Municipal. Al radar de l'Hospital hi van passar a 73 km/h i els tècnics van assegurar que aquella velocitat era "una bogeria". Al radar de Rivoli, hi van intentar passar a 74 km/h; tot i que el conductor va pitjar el pedal a fons, la pujada de la via va fer reduir la velocitat i hi van passar a 67 km/h. Mateos reitera que han rebut sancions de tots dos radars a més de 80 km/h, fet que troba del tot "inviable", tal com els va mostrar als agents. "Creiem que hi havia un error en aquests radars i que, quan es va fer la calibració el novembre, va ser resolt", diu Mateos.

Amb tot, l'objectiu ara és que els puguin treure les sancions a velocitats més altes i que puguin revisar-ne la resta. Si aquesta petició no tira endavant, plantegen recórrer a la justícia amb una demanda i proposen fer mobilitzacions.

Edicions locals