Francesc Juzgado serà l'alcalde de Parets si la moció de censura tira endavant

Casandra Garcia ha criticat "la manca de consens" a l'hora de prendre decisions, les interferències entre regidories i els personalismes, entre d'altres

Política

Francesc Juzgado serà l'alcalde de Parets els dos anys i mig que resten de mandat
Francesc Juzgado serà l'alcalde de Parets els dos anys i mig que resten de mandat

Francesc Juzgado serà l'alcalde de Parets a partir del 27 de gener, si la moció de censura presentada conjuntament entre Sumem Esquerres a Parets i el PSC tira endavant.

Així ho han comunicat aquesta tarda els portaveus de tots dos partits en una roda de premsa que ha tingut lloc a la seu dels socialistes paretans.

Malgrat que Juzgado serà el cap del govern, aquest ha volgut destacar que "la Casandra (Garcia) serà la primera tinenta d'Alcaldia, la mà dreta de l'alcalde i la persona de confiança".

Sobre la possibilitat d'alternar alcaldia els dos anys i mig que resten de mandat, Garcia ho ha descartat: "Pensem que és prioritari donar estabilitat al govern i el municipi tampoc ho entendria. És millor que hi hagi un únic alcalde".

Pel que fa als motius de trencar el pacte de govern amb Ara Parets ERC i Parets per la República, la portaveu de Sumem Esquerres ha assegurat que "no hi ha hagut un detonant que hagi fet explotar a aquesta situació", sinó més aviat ha estat una situació que "s'ha arrossegat" i que "els últims mesos ja era insostenible, de molta tensió al govern plural".

Garcia ha lamentat "l'incompliment del pacte des del primer dia", principalment per part d'Ara Parets ERC i, sobretot, de l'alcalde, Jordi Seguer. "Nosaltres hem fet tot per intentar reconduir aquesta situació. Ens hem deixat la pell per intentar que aquell projecte funcionés, però evidentment no funciona". Casandra Garcia ha estat crítica amb "la presa de decisions i els personalismes, o governar a través de les xarxes socials, amb projectes molt de la immediatesa i no pas amb projectes de futur del municipi".

En l'àrea de Comunicació, ha assenyalat que "s'ha establert una comunicació paral·lela des d'Alcaldia i nosaltres considerem que la comunicació política i institucional s'ha de portar de manera independent des del servei de l'Ajuntament".

A més, ha afegit que "s'han creat interferències entre àrees de diferents regidories d'altres grups municipals i això ha fet bloquejar projectes que nosaltres volíem desenvolupar i que no s'han acabat de perfilar com a nosaltres ens hagués agradat".

En definitiva, la portaveu de Sumem Esquerres ha justificat el trencament del govern per "la manca de consens a l'hora de prendre les decisions, que provoca la pèrdua de confiança en l'actual alcalde, i quan ja no hi ha confiança no es pot continuar el camí junts".

El primer repte és aprovar els pressupostos

Cap dels dos ha volgut especificar la data en què van engegar els contactes per establir l'acord. En tot cas, Garcia sí que ha explicat que va quedar amb Juzgado "per comentar temes que em preocupaven molt, com l'institut escola, que encara està encallat a la Generalitat". Arran d'aquestes converses li va explicar "que el govern tenia una situació insostenible i va sorgir la idea que podíem arribar a un acord".

Juzgado també ha esmentat que quan li van consultar aquesta possibilitat, el que van valorar positivament "és la gran coincidència que tenim de projecte; coincidim que s'ha de donar prioritat a les persones, i que ara s'ha de donar prioritat, a causa de la Covid, a uns temes diferents que no tenen res a veure amb els quals ens vam trobar al començament d'aquesta legislatura". A més, ha considerat que en aquest any i mig "els ciutadans i el poble han estat patint una sèrie de petites ineficàcies" i que "ambdues forces hem vist que no podíem allargar-ho fins a final de legislatura".

El primer repte de tots dos partits, un cop conformin govern, serà aprovar els pressupostos, que actualment estan prorrogats i que "marcaran què volem fer durant tot el 2021", ha explicat el socialista, qui també ha dit que treballaran aviat "el PAM d'aquest nou govern"

Pel que fa a les regidories, Sumem Esquerres mantindrà gairebé totes les que ja ostenta actualment, tot i que hi haurà algun matís, com Benestar Animal, que passarà al PSC. La resta estaran en mans dels socialistes.

Rosa Martí, amb els socialistes

Un dels noms propis d'aquest futur govern és el de Rosa Martí, qui està a les files de Sumem i que durant anys ha estat molt crítica amb el PSC.

Tots dos portaveus han volgut treure-li ferro a la situació. Garcia ha dit: "Rosa Martí s'estima Parets i vol el bé comú dels paretans i paretanes. Ara mateix ella prioritza la realització de pressupostos, els projectes de futur del nostre municipi, i entén que amb l'actual alcalde no seria possible".

De fet, ha explicat que l'assemblea de Sumem celebrada dilluns "va aprovar per unanimitat deixar de donar suport al govern plural i amb una àmplia majoria fer aquest acord amb el PSC" i que Rosa Martí hi va estar d'acord amb les aprovacions.

Per últim, referent a la voluntat dels altres dos socis de l'actual govern de "salvar" el pacte actual, Casandra Garcia ha conclòs dient que: "No és una decisió que es pren en calent, sinó que és una decisió meditada de tota la nostra organització, que té el suport de més de 30 membres que van venir a l'assemblea de dilluns. Des de Sumem s'ha fet molta voluntat per intentar reconduir la situació i no ha estat possible en aquests 19 mesos".

Edicions locals