Olga Vilaseca es perfila com a líder a Mollet de la nova agrupació de Junts

El partit de Puigdemont recull avals al Baix Vallès per presentar-se a les eleccions al Parlament

Política

Olga Vilaseca es perfila com a líder a Mollet de la nova agrupació de Junts
Olga Vilaseca es perfila com a líder a Mollet de la nova agrupació de Junts | @juntsvoriental

El dijous 14 de gener és el dia que s'ha fixat per constituir l'agrupació local de Junts a Mollet. Els afiliats s'hauran de pronunciar sobre les candidatures que optin a formar la secció molletana del partit de Puigdemont i que tenen temps de presentar-se fins al dia 13.

Les candidatures que es presentin hauran de comptar, almenys, amb els quatre càrrecs mínims que ha de tenir cada agrupació local –coordinador/a, organització, política municipal i comunicació– més un mínim de tres vocals.

De moment, però, fonts del partit a la comarca apunten que només hi ha una candidatura prevista, coordinada per Olga Vilaseca, de la Farmàcia Vilaseca, qui, si els associats de Junts ho ratifiquen, seria la coordinadora, amb la col·laboració de Pere Martínez "militant històric, que no necessàriament ha de formar part de la nova executiva local", expliquen des de la comarcal.

L'escissió de Junts i el Partit Demòcrata fa uns mesos ha deixat el mapa postconvergent disgregat a Mollet. Els caps visibles locals del Partit Demòcrata van mantenir-se i, actualment el president Albert Parés, el regidor, Joan Daví, l'exregidor Jordi Talarn i Mònica Castro, més alguns altres associats formen part de l'executiva del Partit Demòcrata. Segons fonts del partit, després de les eleccions del 14-F es faran els canvis a l'executiva, que encara no s'ha modificat formalment tot i la marxa de la meitat dels socis després de l'escissió, una fuga militants, però, que, "no ha anat a parar tota a Junts", diu Albert Parés.

Avals per a les eleccions

D'altra banda, a finals de la setmana passada es tancava la campanya de Junts per recollir signatures per permetre que Junts es presenti a les eleccions del 14-F. La llei obliga les noves formacions a presentar un aval del 0,1% del cens electoral de cada demarcació i en el cas de Barcelona això es traduïa en uns 6.000.
Durant tota la setmana passada, els diversos grups promotors de Junts a la comarca han muntat parades per recollir signatures, i en total s'han aconseguit 3.851, més de la meitat de les que el partit necessitava per la demarcació de Barcelona.

A Mollet, la parada per recollir firmes es va muntar a la rambla Balmes durant dos dies i es van aconseguir 190 signatures. A altres punts del Baix Vallès també se n'han recollit: Parets (212), Montmeló (72) i Sant Fost (32).

Edicions locals