Marina Escribano encapçala els candidats vallesans dels comuns per al 14-F

La molletana estarà acompanyada de sis representants més de Catalunya en Comú al Vallès Oriental

Política

Marina Escribano encapçala els candidats vallesans dels comuns per al 14-F
Marina Escribano encapçala els candidats vallesans dels comuns per al 14-F

Situada al número 14, la regidora molletana Marina Escribano Maspons és la primera de les representants del Vallès Oriental a la llista dels comuns per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14-F, una posició que esdevé la més important de la comarca en uns comicis a Catalunya.

Implicada amb política local des del 2007, des de fa uns anys i en l’actualitat, és regidora i portaveu del grup municipal de Mollet En Comú. Escribano ja ha format part d'anteriors candidatures a la Cambra Catalana. El 2010 també va encapçalar la representació del Vallès Oriental a la llista d'ICV-EUiA al número 24 per Barcelona. Escribano també ha estat integrada en candidatures al Congrés dels Diputats, en concret a les eleccions del 28 d'abril de 2019, per la candidatura d'En Comú Podem-Guanyem el Canvi, al número 14 per Barcelona.

La molletana és una de les representants del món municipalista a la llista dels comuns. Per a Marina Escribano, “és molt necessari que el món local estigui representat a la candidatura, per esdevenir la veu del territori al Parlament, i poder-hi dur les necessitats i problemàtiques”. També declara que “estic il·lusionada de formar part de la llista, i poder sumar pel canvi que urgeix a Catalunya, davant un govern fallit, i per donar una veritable resposta a les necessitats de la gent”.

Companys de llista

En total seran 7 els candidats i candidates de Catalunya en Comú del Vallès Oriental, que formen part de la llista electoral d’En Comú Podem per a la província de Barcelona. Des del partit, en destaquen "la varietat de procedències i àmbits de treball, que van des de la salut, migració, fins al feminisme i sindicalisme, passant per una forta implicació i coneixement del món associatiu i del municipalisme". Els candidats i candidates, de diferents edats, "aporten coneixement i experiència des de diferents trajectòries, compartint lluites per l’educació i la salut públiques, drets laborals, el feminisme o el medi ambient entre d’altres", expliquen els comuns.

Els candidats són en ordre, el número 25 el Jordi Ortiz, neuropsicòleg clínic i delegat sindical a l'Hospital General de Granollers, de Cardedeu. Seguidament l’Alba Serrano de Montmeló, en el número 39, actualment regidora de Canviem Montmeló, és especialista en temes de migració, refugiats i asil. En el lloc 42, el granollerí Marc Collado, actualment coordinador nacional de Joves d'Esquerra Verda, i militant a Confluència Jove i a la Joventut Obrera Cristiana. La lluita pels drets dels treballadors i l’experiència en sindicalisme l’aporta l’Angel Ramos qui estarà al lloc 54. En els números 60 i 74, hi són, respectivament, la Núria Romero, de Cardedeu, qui treballa en l’àmbit feminista, i el Mario Rodriguez, de Granollers, lluitador pels drets socials i les polítiques d’igualtat.

 

Edicions locals